Nedelja, 31/10 - Fudbal, Češka, 1. Liga
31/10Slavija Prag vs Viktorija PlzenjUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
30/10/2021 12:07
Veliki derbi češke lige igraju dve ekipe koje dominiraju u ovoj zemlji u poslednjoj deceniji. Meč u Pragu igra se u nedelju u 18 časova.
Slavija

Posle tri uzastopne titule, do kojih su se, manje-više, prošetali, fudbaleri Slavije ove sezone naišli su na otpor. Derbi sa Viktorijom dočekuju na trećem mestu sa 29 bodova, koliko ima i gradski rival Sparta, ali i sa četiri manje od vodećeg tima iz Plzenja. Mora se reći da ovo i nije preterano veliko iznenađenje, tim Jindržiha Trpišovskog, ako se tako uopšte piše ime ovog trenra, ostao je bez nekoliko bitnih igrača, Senegalac Abdulah Sima je prodat Brajtonu, a David Zima italijanskom Torinu. Ne može se reći da Slavija igra slabo, oni su izgubili samo jedan meč u prvenstvu i to od najvećeg rivala Sparte, dok su dva puta remizirali. Igraju i grupnu fazu Ligu konferencija, pošto se nisu proslavili u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kasnije ni za Ligu Evrope. U ovom takmičenju imaju jednu pobedu i dva poraza u prva tri kola, a već u četvrtak očekuje ih novi duel sa makabijem iz Haife, od koga su izgubili u Izraelu pre desetak dana minimalnim rezultatom.

Plzenj

Ekipa Viktorije iz Plzenja bila je najbolji tim Češke pet puta u prethodnoj deceniji. Bili su dominantni u domaćem prvenstvu, ali su imali uspešne i evropske nastupe. Prethodne tri sezone proveli su u senci praške Slavije, ali su se stvari ove godine promenile. Ekipa čuvenog Pavela Vrbe trenutni je lider prvenstva, posle 12 odigranih kola imaju 11 pobeda i samo jedan poraz, doživljen od Hradeca. Drugi neuspeh doživeli su pre par dana u utkmici Kupa na gostovanju kod Mlade Boleslav. To što ne igraju u Evropi, pošto ih je u kvalifikacijama izbacila bugarska ekipa CSKA iz Sofije, izgleda da im je pomoglo da pobeđuju u prvenstvu. Trenutno su u seriji od šest uzastopnih pobeda u šampionatu i nadaju se da taj niz mogu nastaviti i na gostovanju kod aktuelnog prvaka Slavije.

Predlog

Slavija je bila mnogo bolja u međusobnim okršajima sa Viktorijom u prethodnm sezonama.Dobili su šest od poslednjih sedam duela, uključujući i prošlogodišnji u Kupu. Tri poslednje sezone Plzenj ne zna za pobedu, a samo je jednom osvojio bod. Sada je situacija drugačija, pa je u ovom okršaju sve moguće, mada su kladioničari dali veće šanse domaćina, sudeći po predložeim kvotama. Naš tip se odnosi na golove, a predlažemo mali broj pogodaka. Za 0-2 gola u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.