Ponedeljak, 01/11 - Fudbal, Srbija, Superliga
01/11Novi Pazar vs Radnik Surdulica1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
30/10/2021 12:28
Derbi začelja ovog kola srpske Superlige igra se u gradu na Jošanici. Meč u Novom Pazaru na programu je u ponedeljak u 14 časova.
Novi Pazar

Pazarci su na začelju tabele, a važan meč sa Surduličanima dočekuju sa samo osam bodova na svom kontu, koje su sakupili iz 13. utakmica. Ponovo im preti grčevita borba za opstanak, koju su prethodne sezone uspešno oknčali zahvaljujući pobedi u posljednjem kolu protiv Napretka. Upravo je duel sa \'\'Čarapanima\'\' iz prošlog kola doneo nadu da će stvari i sada krenuti nabolje. Meč u Kruševcu završen je bez pobednika, mada je Novi Pazar mogao i do celog plena da nije bilo katastrofalne greške golmana Vujanca desetak minuta pre kraja. Ipak, i bod je puna kapa kada se zna da su igrali sa desetoricom od 10. minuta, kada je crveni karton dobio Mladenović. Tim remijem Pazar je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u prvenstvu, a između dva kola uspeli su da se probiju u drugo kolo Kupa Srbije pošto su na svom terenu pobedili Budućnost iz Dobanovaca. Od pet utakmica na domaćem terenu Novi Pazar je izgubio tri, ali ne treba prenebregnuti činjenicu da su igrali već sa \'\'večitima\'\' kraj Jošanice, a ovde je pored Zvezde i Partizana, slavio još samo Spartak iz Subotice.

Radnik

Senzaciju sezone napravio je Radnik u sredu, u odloženoj utakmici 5. kola šampionata. Taj susret odložen je zbog obaveza Beograđana u kvalifikacijama za evropske kupove, i ispostavilo se da je to bilo dobro i za Surduličane. Uspeli su da sruše šampiona na svom stadionu rezultatom 2:1, i to potpuno zasluženo. Da sve bude neverovatnije, bila je to prva pobeda tima iz Surdulice na domaćem terenu u ovom prvenstvu, s obzirom da su prethodno imali dva remija i čak četiri poraza. Mora se priznati da su izabranici trenera Dušana Đorđevića, koji je nedavno zamenio Igora Bondžulića na klupi, nadvisili svoje mogućnosti u tom meču. Postoji opasnost emotivnog pražnjenja nakon te pobede, a njih očekuje duel sa Novim Pazarom, koji je za Radnik važniji od meča sa Zvezdom. Pre trijumfa nad Beograđanima Radnik nije slavio na edam uzastopnih kola, osvojivši samo jedan bod u tom intervalu.

Predlog

Pazar se uzda u domaći teren, jedan od najvrelijih u zemlji. Odslužili su kaznu zbog nereda na meču sa Partizanom, pa će fudbaleri imati podršku sa tribina,što može mnogo da pomogne. Problem je što se meč igra u ponedeljak, u rano popodne, pa sumnjam da će stadion biti krcat. Ipka, domaćin mora da pobedi i mi verujemo da hoće. Na ruku im ide i umor gostiju posle iscrpljujućeg duela sa šampionom. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.