Ponedeljak, 01/11 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
01/11Halmštad vs AIKUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
30/10/2021 12:56
Švedska liga se bliži kraju, a još ništa nije poznato na vrhu tabele. Jedan od mečeva koji je bitan za raspored kako na vrhu, tako i na dnu, igra se u Halmštadu u ponedeljak u 19 časova.
Halmštad

Domaći tim se grčevito bori da izbegne baraž za opstanak u eliti. Trenutno je na 14. mestu, posle 25 kola ima 27 bodova, a baš ta pozicija vodi u doigravanje. Ne verujemo da mogu skliznuti niže, na neko od dva poslednja mesta, na kojima se trenutno nalaze Erebro i Estersund, sa dvocifrenim zaostatkom za Halmštadom. Njima je prvi cilj da prestignu bar još jednu ekipu koja je ispred njih na tabeli, a pred ovo kolo na bod razlike su Degerforš i Mjalbi. Halmštad igra dobro u poslednje vreme, izgubio je samo jednom u poslednjih šest kola, ali je i dobio samo jedan duel u tom intervalu. Nevolja je što je poražen baš na gostovanju kod Degerforša, a u prethodnom kolu nisu savladali na svom terenu Erebro, već otisanu ekipu. Sada im predstoji mnogo teži ispit, u goste im dolazi AIK iz Solne.

AIK

Ekipa iz Solne nije dobro prošla u derbiju sa Malmeom u prethodnom kolu i ispustila je čelnu poziciju na tabeli prvenstva Švedske. Malme je slavio minimalnim rezultatom i to je bio drugi poraz AIK-a u tri poslednja kola, pošto su prethodno, takođe sa 1:0, izgubili od Hamarbija. Između ta dva poraza smestio se i jedan minimalna trijumf, na svom terenu dobili su Norčeping. Jasno je da na utakmicama AIK_a ne pada mnogo golova, najčešće gledaoci vide jedan, eventualno dva. Njima sada efikasnost nije u fokusu, već pokušavaju da stignu do šampionskog pehara. Na vrhu je gužva, pet kola pre kraja, Malme i Elfborg imaju po 48 bodova, a Đurgarden i AIK po bod manje. Kao i prethodnih sezona finiš prvenstva u Švedskoj je najzanimljiviji u odnosu na sve evropske lige i prvak se obično dobija tek u poslednjem kolu.

Predlog

Kada se pogleda tabela gosti bi trebalo da budu veliki favoriti, ali u Švedskoj je kvalitet dosta izjednačen, pa se često dešava da timovi iz donjeg dela pobede one iz vrha. AIK je nešto slabije startova, tada su dominirali Malme i Đurgarden, ali su se oni i Elfsborg pridružili kasnije. Pre tri kola AIK je preuzeo čelo tabele, ali je osvojio samo tri od mogućih devet bodova u tim mečevima. Halmštad će pokušati da dođe bar do jednog boda i ostane u trci sa timovima koji žele da izbegnu baraž, pa očekujte tvrd meč sa malo golova. Za 0-2 gola u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.