Ponedeljak, 01/11 - Fudbal, Španija, La Liga
01/11Rayo Vallecano vs Selta VigoDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
31/10/2021 10:12
\'\'Valjehosi\'\' su baš nedostajali La Ligi, njihovim povratkom dobili smo odličan tim, sa velikom navijačom bazom. Duel sa Seltom, Rajo Valjekano igra u ponedeljak u 18.30.
Rajo Valjekano

Tim iz madridskog predgrađa pobedio je Barselonu u prošlom kolu i tako, na posredan način, uručio otkaz Ronaldu Kumanu na klupi Katalonaca. Ono što nam prvo upada u oči kada su \'\'Pčelice\'\' u pitanju, je perfektan niz na utakmicama koje igraju na svom terenu, na kome su igrali pet puta i ostvarili isto toliko pobeda. To je, za sada, u La Ligi uspelo samo ekipa Sevilje, koja takođe još nije izgubila ni bod na svom Sančez Pishuanu. Nije Rajo osvajao bodove samo kada je domaćin. Sa gostovanja su doneli četiri boda, jedan su uzeli kod Levantea, a svra tri u glavnom gradu Baskije, protiv Atletik Bilbaoa. Taj meč, kao i ovaj prtiv Barselone, rešio je Radamel Falkao. I ako u ozbiljnim godinama, kolumbijski \'\'tigar\' još ume da ujeda i njegovo angažovanje pokazalo se kao pun pogodak za Rajo.

Selta

Ekipa iz Viga znatno je slabije otvorila sezonu od svog rivala, povratnika u elitu. Selta je pobedila tri puta, jednom remizirala, a poražena je na čak sedam susreta u prvih 11 kola. Sve to malo čudi, s obzirom da je ovaj tim kvalitetom zaslučio mnogo bolje mesto od trenutnog 14. Na poslednja četiri kola Selta je izgubila tri puta, dva puta na svom balaidosu, protiv Sevilje i lidera Sosijedada, kao i na gostovanju u Elčeu. Srećom po njih, osvojili su sva tri boda na gostovanju kod Hetafea, što im je bio drugi gostujući trijumf u sezoni. Dakle, u Vigu su pobedili samo jednom, bilo je to protiv Granade, koju su savladali minimalnim rezultatom. Selta je platila danak teškom rasporedu na početku sezone, kada su na prvih pet utakmica uzeli samo jedan bod, ali su im rivali bili Atletiko Madrid, Real, Bilbao i Osasuna, pa je jedini pravi kiks bio poraz od Kadiza na Balaidosu.

Predlog

Gledajući dosadašnji učinak, bodovi bi trebalo da ostanu u predgrađu španske prestonice. Međutim, nikako ne treba potceniti ekipu Selte, koja već godinama odlično pliva u La Ligi, praveći dobre rezultate i protiv onih najjačih ekipa. Selta mora negde da nadoknadi izgubljene bodove na svom terenu, dok nam se čini da i Rajo Valjekano jednom mora da poklekne na svom stadionu. Možda to ne bude sad, ali nismo ubeđeni u pobedu domaćina. Rajo je još opijen trijumfom nad Barselonom i to bi Selta mogla da iskoristi. Uglavnom, naš predlog je igra gol-gol, sa koeficijentom 1.80 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.