Utorak, 02/11 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
02/11Malme vs ČelsiPoluvreme/Krajtip: 2/2
8 / 10 Ulog
31/10/2021 10:31
Utakmica 4. kola H grupe Lige šampiona igra se u švedskom Malmeu. Gostuje prvak Starog kontineta, ekipa Čelsija, koja je apsolutni favorit. Meč se igra u utorak u 18.45.
Malme

Švedski šampion se već oprostio od nade da može u nokaut fazu, pa mu je ostalo da pokuša da osvoji neki bod i ne završi takmičenje sa nulom, u kolini za bodove. Grupa je jaka, njima su i davane najmanje šanse posle žreba, ali je Malme napravio veliku stvar u kvalifikacijama, kada je uspeo da eliminiše četiri rivala, Rigu, Helsniki, Rendžers i Ludogorec. U prva tri kola izgubili su od Juventusa na domaćem terenu, i od Zenita i Čelsija na strani. Imaju veoma lošu gol raliku, i još nisu dali gol, a primili su već 11. U ovom trenutku za Malme je najbitnije domaće fudbalsko prvenstvo u kome se bore da odbrane titulu. To neće biti nimalo lako, u konkurenciji su još tri ekipe, a sva četiri prvoplasirana tima su u u jednom bodu razlike. Melme je u subotu upisao veoma važan trijumf nad Sirijusom, posle preokreta sa 3:2, zahvaljujući golu hrvatskog internacionalca Čolaka u 93. minutu.

Čelsi

\'\'Plavci\'\' su odradili posao na severu Engleske u subotu i pobedili Njukasl sa lakih 3:0. Ovo je možda poslednji put da su sa Sent Džejms parka na takav način odneli bodove, pošto se očekuje da \'\'Svrake\'\', koliko u narednom prvenstvu, budu mnogo jače, zahvaljujući arapskom kapitalu koji je ušao u ovaj klub. Čelsi je lider Premijer lige, a na ruku su im išli kiksevi najvećih rivala Liverpula, koji je igrao 2:2 sa Brajtonom, te Mančester sitija koji je izgubio na svom terenu od Kristal Palasa. Prvenstvo je dugo, biće još iznenađujućih rezultata, i tim Tomasa Tuhela nikako ne sme da se opušta. U Ligi šampiona su zabeležili dve pobede na svom terenu, protiv Zenita i Malmea, ali su izgubili od Juventusa u Torinu, pa sa šest bodova na kontu čekaju drugi deo grupne faze.

Predlog

Fudbaleri Čelsija ne smeju da dozvole nikakvo iznenađenje u Švedskoj i moraju da donesu sva tri boda sa ovog gostovanja. Oni žele da ponovo odu do kraja u elitnom takmičenju, pa možda i da odbrane \'\'ušati\'\' pehar. Jeste \'\'Plavcima\'\' najbitnije da vrate titulu šampiona na Stamford Bridž, ali se neće odreći evropskog trona tek tako. Koeficijent za dvojku je nizak, pa predlažemo prelaz 2/2 sa kvotom 1.59 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.