Četvrtak, 04/11 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
04/11Ferencváros vs SeltikDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
02/11/2021 13:27
Pre dve sedmice Seltik je slavio u Glazgivu, videćemo da li Mađari mogu da uzvrate. Meč Lige Evrope počinje u četvrtak u 21 čas.
Ferencvaroš

Mađarski šampion već treću godinu uzastopno igra u grupnoj fazi nekog od evropskih kupova. U odnosu na prošlu sezonu kada su bili deo Lige šampiona, ovo je korak unazad, ali je Liga Evrope sada skraćena i jako je blizu po kvalitetu elitnom rangu. Od Lige šampiona razdvojio ih je švajcarski Jang Bojs na poslednjem stepeniku, ššto je možda malo uticalo i na rezultate u grupi. \'\'Fradi\'\' je izgubio sve tri utakmice na startu, ali daleko od toga da je razočarao. U Leverkuzenu je vodio i popustio tek na kraju, Betis ih je dobio u Budimpešti, a Seltik u Glazgovu. Dosta je bodova Ferencvaroš izgubio i u domaćem prvenstvu, pa je sada drugi, sa bodom zaostatka za Kišvardom, ali i utakmicom manje odigranom.

Seltik

Prošlo je vreme kada je Seltiku domaće prvenstvo služilo samo za uigravanje tima za evropske okršaje. Bili su Kelti desetostruki uzastopni prvaci Škotske, ali su krunu prošle sezone morali da predaju gradskom rivali Rendžersu. Da sve bude gore po njih, počeli su da gube bodove u prvenstvu mnogo češće nego što se to moglo pretpostaviti. Posle 12 odigranih kola na vrhu se se, ipak, izdvojili Rendžers i Seltik, ali obe ekipe više nisu nedodirljive. Seltik je već izgubio tri puta, a dva meča je odigrao nerešeno. To je već 13 prosutih bodova. Prošlog vikenda nisu uspeli da pobede Livingston na svom terenu, bilo je 0:0, mada je Seltik promašio penal u 93. minutu.

Predlog

Ferencvaroš i Seltik su prošlog leta igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tada se igrao samo jedan meč, a Mađari su slavili u Škotskoj. Sada se Seltik malo revanšira za taj poraz, a Keltima su bodovi i sada neophodni ako žele da se uključe u borbu za jedno od prva dva mesta, na kojima su se izdvojili Leverkuzen i Betis. Ipak, nama se čini da Škoti ne mogu da pobede u Budimpešti, te vam predlažemo duplu šansu na domaćina. Za 1x u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.