Sreda, 03/11 - Fudbal, SAD, MLS
03/11Los Angeles FC vs VajtkepsUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
02/11/2021 16:04
MLS se bliži završetku regularnog dela sezone. Liga koja okuplja najbolje fudbalske timove Sjedinjenih Američkih Država i Kanade ulazi u uzbudljivu završnicu, u finalna dva kola se odlučuje o poslednjim učesnicima plej-ofa. Ovaj meč se igra na stadionu\'\'Banc of Californi\'\', domu igrača Los Anđelesa, sa početkom u 03.30. po srednjeevropskom vremenu.
Los Anđeles

Domaći tim se očajnički bori da uđe u plej-of, ako ne uspeju to će biti prvi put u njihovoj kratkoj istoriji da nisu uspeli u tome, jer su već tri puta igrali u doigravanju. Ovaj tim je počeo da se takmiči u MLS-u 2018. godine. U specifičnom sistemu takmičenja MLS je podeljen na Istočnu i Zapadnu konferenciju, a po prvih 7 timova obezbeđuje ulazak u plej-of. Los Anđeles se nalazi na 9. mestu sa 44 boda, a njihov jutrošnji protivnik Vankuver je na 7. mestu sa 47 bodova. Los Anđeles ima još 2 kola šansu da preokrene stvar i uđe u prvih 7, što neće biti nimalo lako jer plasman ne drže samo u svojim rukama. Za preostala 2 mesta se, pored Los Anđelesa i Vankuvera, bore i komšijski rivali Los Anđeles Galaksi, koji su na 6. mestu sa 47 bodova i Real Solt Lejk na 8. mestu sa 45 bodova. Los Anđeles će na ovom meču imati na raspolaganju jednog od najboljih igrača MLS-a Meksikanca Karlosa Velu, koji drži rekord po broju golova u jednoj sezoni u MLS-u, sa 34 gola 2019. godine. Ove sezone Vela ima samo 5 golova na svom kontu, u prošlom meču se vratio posle dvomesečne pauze, i po rečima trenera Boba Bredlija nije još uvek u potpunosti spreman za svih 90 minta igre.

Vankuver

Ekipa Vankuver Vajtkepsa bi mogla biti jedna lepa priča ove sezone. Bili su osuđeni da propuste plej-of po četvrti put zaredom. U avgustu ih je na privremenoj bazi preuzeo italijanski stručnjak Vani Sartini, i od tada na 12 mečeva su uzeli 24 boda, izgubivši samo 2 puta. Sada se nalaze nadomak plasmana u plej-of. Nemaju pobedu protiv Los Anđelesa kada su bili u ulozi gosta, na tri utakmice remizirali su 2:2 i dva puta ubedljivo izbubli, bilo je 6:0 i 6:1. Okosnicu napada Vankuvera čine Kolumbijac Kristijan Dahome, koji ima 9 golova ove sezone i Amerikanac Brajan Vajt, koji je već postigao 12 golova u aktuelnoj sezoni.

Predlog

Los Anđeles mora silovito da krene u borbu sa direktnim rivalom za plej-of, ekipom Vankuvera. Ovo nije tim Los Anđelesa iz neke od prošlih sezona, kada je Karlos Vela bio u formi i zdrav, njegov partner u napadu je tada bio Urugvajac Dijego Rosi, koji je sada u turskom Fenerbahčeu na pozajmici. Mora se istaći da i najbolji strelac Los Anđelesa u ovoj sezoni, sa 13 golova, Kolumbijac Kristijan Arango, neće biti na raspolaganju zbog suspenzije.
Možda i na oproštaju od svoje publike u ovoj sezoni, poslednji meč igraju u gostima protiv Kolorado Rapidsa. Ekipa Los Anđelesa nema šta da izgubi, mora da krene na sve ili ništa. Naš predlog su golovi na utakmici Los Anđeles-Vankuver, za igru 4+ Meridianbet kladionica nudi koeficijent 2.24.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.