Subota, 06/11 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
06/11Mančester Junajted vs Mančester SitiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
04/11/2021 18:22
Gradski derbi Mančestera privlači veću pažnju nego ikad u skorije vreme. Domaćin je Junajted, a meč na OLd Trafordu igra se u subotu u rano popodne, od 13.30.
Mančester junajted

Svašta se može reći za fudbalere Junajteda, ali nikako ne može to da igraju dosadne utakmice. Od trentka kada se Kristijano onaldo vratio na Old Traford, svaka utakmica je priča za sebe. Većina je imala hepi end za \'\'Crvene đavole\'\', ali je bilo i dramatičnih završnica i tragičnih epiloga, kao što je bilo u duelu sa Liverpulom pre dve sedmice. Taj poraz od 5:0 toliko je pao teško navijačima Junajteda, da su mnogi napustili tribine znatno pre kraja utakmice. Smatralo se da Solskjer neće na klupi dočekati naredni duel sa Totenhemom u Londonu, ali je Norvežanin žilaviji nego što se misli. Junajted je pobedio Totenhem, pa je kofere morao da pakuje Nuno Espirito Santo, trener \'\'pevaca\'\'. U sredu je Junajted gostovao u Bergamu i zahvaljujući Ronaldu izbegao poraz, čime je šanse za prolazak dalje znato uvećao. Portugalac je bio dvostruki strelac, a oba gola postigao je u nadoknadi, prvu u prvom poluvremenu, a drugi neposredno pred kraj meča.

Mančester Siti

Hladan tuš za navijače Sitija usledio je prošle subote na njihovom Etihadu. Dogodilo se ono što je malo ko moga d apretpostavi, bodove je odneo Kristal Palas. Međutim, svake sezone se dogodi jedan takav kiks Sitija, što oni vrlo brzo neutrališu novom serijom pobeda. Dobro bi bilo za Gvardiolin tim da se ne dogodi još neki takav, jer postoji mogućnost da Čelsi ode na nedostižnu razliku. Da je to bio samo slab dan, \'\'Građani\'\' su pokazali u Ligi šampiona kada su lako i ubedljivo, drugi put u dve sedmice, pobedili belgijskog šampiona Klub Briž. Siti je posle poraza od Palasa pao na treće mesto, prestigao ih je Liverpul, koji sada ima dva boda više od njih, dok je Čelsi umakao na pet bodova razlike, što već može malo da brine, mada je Siti pobedio \'\'Plavce\'\' u međusobnom okršaju i to na Stamford Bridžu. Zanimljivo je da je Siti, pre poraza od \'\'Orlova\'\', ispao i iz EFL kupa, pošto su posle penala poraženi od Vest Hema.

Predlog

Taj poraz od \'\'Čekićara\'\' u EFL kupu spaja ove sezone rivale iz Mančestera. I Junajted je ispao od Vest Hema, i to porazom na svom Old Trafordu od 1:0. EFL kup nije toliko bitan, bar ne u idnosu na Premijer ligu. Obe ekipe imaju velike ambicije, ali je titula trenutno u posedu Sitija, koji važi za favorita i u ovom meču. Ipak, Junajted je pokazao da, poput Feniksa, može da se izdigne iz svih teških situacija, pa mi predlažemo igru gol-gol, za koju je koeficijent u kladionci Meridianbet 1.63, baš zato što ova igra nije došla na poslednjih pet odmeravanja snaga između Junajteda i Sitija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.