Četvrtak, 11/11 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
11/11Grčka vs Španija1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
10/11/2021 16:48
Za obe selekcije utakmica je izuzetno značajna, domaćin se nada baražu, a \'\'Furija\'\' želi direktno u Katar. Utakmica pretposlednjeg kola kvalifikacija igra se u Atini u četvrtak u 20.45.
Grčka

\'\'Heleni\'\' su, ipak, najbitniji meč izgubili. Bilo je to prošlog meseca u Švedskoj, kada su poraženi sa 1:0. Tim trijumfom selekcija \'\'Tri krune\'\' odvojila se na šest bodova razlike u odnosu na Grčku, pa sada ovoj selekciji preostaje samo nada za osvajanje drugog mesta i plasman u baraž. Da bi se to dogodilo, moraju da pobede Španiju, ali i Kosovo u poslednjem kolu. Nažalost po njih, to nije jedini uslov, pošto je za Grke neophodno i da Španija ne pobedi Švedsku u poslednjem kolu na svom terenu. Dakle, ne zavisi sve od njih, što može da bude veliko opterećenje pred duel sa Španijom. Na kraju će Grke skupo da koštaju nerešeni rezultati sa Gruzijom i Kosovom.

Španija

Nisu Španci odigrali ove kvalifiakcije kao neke prethodne. Obično je \'\'Furija\'\' u ovoj fazi kvalifikacija već obezbeđivala igranje na takmičenjju koje je u pitanju, svejedno da li se radi o Evropskom ili Svetskom prvenstvu. Smena generacija uvek je bolna, ali se kod Španaca pokazalo da može biti i duga. Imao je Luis Enrike odličnih rezultata od kada je preuzeo kormilo nacionalnog tima, ali je imao i dosta kikseva, pa su samo u kvalifikacijama za izgubili od Švedske i remizirali sa Grčkom na svom terenu. U prethodnom reprezentativnom prozoru nisu igrali u kvalifikacijama, pošto su igrali završnicu Lige nacija. U tom takmičenju su igrali u finalu, ali su posle preokreta poraženi od Francuske.

Predlog

U prvom kolu ove grupe Grčka je ostala neporažena u Španiji i to je najavilo veliku borbu za plasman na Mundijal. Kasnije se dogodio i poraz u Švedskoj, ali su i Skandinavci izgubili u Grčkoj. Da Grci nisu kiksirali protiv slabijih rivala, Kosova i Gruzije, sada bismo imali tri ekipe koje se bore za prvo mesto. Ovako, šanse Grka su minimalne, a očekujem da će Španija pobediti u Atini i konačno ih izbaciti iz trke. Ne smeju Španci da se kockaju, oni žele da zadrže dva boda minusa u odnosu na Švedsku i da u međusobnom duelu sa Skandinavcima reše pitanje pobednika grupe u poslednjem kolu. Za dvojku se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.