Petak, 12/11 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
12/11Severna Irska vs Litvanija1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
11/11/2021 12:22
Kvalifikacije će se završiti neuspešno za obe ove selekcije, pošto će i ovaj Mundijal gledati na televiziji. Utakmica u Belfastu igra se u petak u 20.45.
Severna Irska

Tinjala je tanka nada u redovima Severnih Iraca da mogu do baraža u grupi u kojoj su Italijani i Švajcarci. Ispostavilo se da je to bilo uzaludno nadanje pošto su dve pomenute selekcije dimenzija više u odnosu na njih, ali i preostale timove u grupi Bugarsku i Litvaniju. Italijani i \'\'Sajdžije\'\' odlučiće o prvom mestu u direktonm duelu, a ovaj meč u Bekfastu ostaće u senci te borbe za odlazak u Katar. I pored malih očekivanja, od Iraca sno očekivali neki bod više. Oni su u šest odigranih utakmica slavili samo jednom, jednom biilo je to u meču protiv Litvanije na strani. Nisu uspeli da dobiju nijedan drugi meč, a još dva puta su igrali nerešeno sa Bugarima i Švajcarcima na svom terenu. Dakle, pošto su to jedine utakmice koje su igrali na svom terenu, još su bez poraza u svojoj prestonici, a preostala dva meča igraće sa Litvanijom i Italijom kao domaćini.

Litvanija

Selekcija sa Baltika još jednom je dokazala da fudbal nije njihov glavni sport. I ove kvalifikacije završiće bez plasmana, ali i bez baraža, najverovatnije na poslednjem mestu na tabeli. Ipak, uspeli su da upišu jedan trijumf, bilo je to u duelu sa Bugarskom u prethodnom reprezentativanom prozoru. Posle te pobede imali su još jedan meč na svom terenu, ali ih je Švajcarska dobila sa ubedljivih 4:0. Osvojili su samo tri boda iz sedam utakmica, a smatramo da će na toj brojci ostati i po završteku kvalifiakcija.

Predlog

Tačno da bodovi iz ovog meča ne znače ništa, ali znamo koliko Severni Irci vole fudbal i koliko im znači svaka pobeda njihovog nacionalnog tima. S druge strane nije loše upisati pobedu i tako napredovati na FIFA listi, što je važno u nekim narednim kvalifikacijama. Obe ove selekcije mogu se nadati isključivo plasmanu na EURO, i to preko Lige nacija, takmičenja koje je donelo šansu i za slabije selekcije. Istina, Severni Irci su nekada išli i na Mundijal sećamo se 1982. godine i Svetskog prvenstva u Španiji kada su prošli grupu i eliminisali reprezentaciju Jugoslavije. Ovde će doći jedinica, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.