Subota, 13/11 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
13/11Norveška vs LetonijaUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
12/11/2021 11:56
Za domaćina je meč mnogo bitniji nego za goste koji nemaju nikakve šanse za odlazak u Katar. Utakmica u Oslu igra se u subotu u 18 časova.
Norveška

Ispostavilo se da su pretpostavke o izjednačenosti ove grupe, izrečene još posle žreba, bile tačne, Dva kola pre kraja kvalifikacija četiri selekcije pretenduju na jedno od dva prva mesta. Najbliži cilju su Holanđani, ali je važno i drugo mesto za koje konkurišu Norvežani Turci i Crnogorci. \'\'Vikinzi\'\' su najgoru vest pre poslednje dve utakmice saznali iz Dortmunda. Naime, njihov najbolji strelac i fudbaler, Erling Haland, je povređen i neće moći da igra na dva poslednja meča. To je veliki udarac za selektora Solbakena pred mečeve sa Letonijom i Holandijom. Samo pobeda nad Letoncima mogla bi da bude malo za drugo mesto, pogotovo ako Holanđani ne pobede u Podgorici, ali se tada otvara mogućnost da Norveška bude i prva, ukoliko pobedi u Holandiji u poslednjem meču. Rasplet je zanimljiv, \'\'Lala\'\' na ruku ide odlična gol razlika, a Norveškoj bi ubedljiva pobeda nad Letonijom koristila u slučaju da na kraju imaju isti broj poena sa Turskom.

Letonija

Za razliku od svog domaćina, gosti nemaju nikakvih problema što se tiče bodova i plasmana. Oni će kvalifikacije završiti na petom mestu, a biće bolji samo od Gibraltara. Davno je prošlo vreme kada je Letonija otišla na Evropsko prvenstvo, što je tada bilo prava senzacija te 2004. godine. Od tada fudbalska reprezentacija ove baltičke zemlje nije imala nekih većih uspeha, a u tom stilu završene su i ove kvalifikacije, mada su imali neke zapažene rezultate. Tu pre svega mislimo na dva remija koja su ostvarili kao gosti u Turskoj i Crnoj Gori, čime su, posredno, učinili veliku uslugu baš selekciji Norveške, sa kojoj se sad sastaju.

Predlog

Početkom septembra Norveška je slavila u Rigi sa 2:0, i ako pobedi i drugi put Letonce, to bi mogla da bude presudna prednost u odnosu na Crnogorce i Turke. Prethodno kolo bilo je veoma važno za \'\'Vikinge\'\', oni su pobedili Crnu Goru i drugi put, i sada sami odlučuju o svojoj sudbini. Problem bi se javio ako bi Norveška izgubila u Holandiji, a Turska ili Crna Gora, dobile oba preostala meča, onda bi Norvežani završili kao trći, pa bi i naredni Mundijal gledali na televizorima. Ovde je jedinica sigurna, a očekujemo i bar tri gola domaćina. Za T13+ u kladionici CircusCasino kvota je 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.