Nedelja, 14/11 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
14/11Hrvatska vs RusijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
12/11/2021 21:28
U Splitu će se u direktnom duelu Hrvatske i Rusije odlučiti ko će u Katar, a ko u plej of. Meč se igra u nedelju u 15 časova.
Hrvatska

\'\'Kockastima\'\' je Rusija u lepom sećanju. Pre tri i po godine postali su vicešampioni sveta, čime su ostvarili najveći uspeh u fudbalu, ne samo za svoju zemlju, već i za kompletan region. Do finala su Hrvati tada izbacili i domaćina Rusiju u osmini finala, doduše posle penala, pošto je u regularnom delu i posle produžetaa, rezultat bio 1:1. Sada ih je žreb spojio u kvalifikacijama za naredni Mundijal i odmah se znalo da će njihov duel odlučiti o direktnom putniku u Katar. Pred poslednju utakmicu Rusija ima dva boda više, ali je Hrvatska domaćin i pobedom bi završila na prvoj poziciji, a \'\'Zbornaja komandu\'\' poslala u neizvesno doigravanje. Mogli su Hrvati da dočekaju Ruse sa istim brojem bodova i boljom gol razlikom, ali su igrali na svom terenu nerešeno sa Slovacima i ostali bez dva planirana boda. U poslednjem meču pred ovaj, Hrvaztska je deklasirala Maltu kao gost sa 7:1 i pokazala da je u odličnoj formi.

Rusija

\'\'Zbornaja komanda\'\' je dobila šansu da sama odlučuje o svojoj sudbini. Da bi već sada postali učesnici Mundijala potrebno je da ne prime gol na Poljudu ili, prostije rečeno, ne prime više golova od Hrvatske. Bod bi bio po meri Rusima, ali bi oni pogrešili ako bi samo razmišljaju o zaštiti sopstvene mreže. Da su i oni u sjajnoj formi pokazali su u duelu sa Kiprom pre tri dana. Selekciju sa ostrva pobedili su sa čak 6:0, čime su stigli do pete vezane pobede u kvalifikacijama. Poslednji put kada nisu pobedili bilo je to baš protiv Hrvata u Rusiji, kada je meč završen bez golova. Bolju osvetu za eliminaciju sa Svetskog prvenstva pre tri godine nisu mogli ni da zamisle od ove situacije, kada mogu Hrvate da pošalju u baraž i to na njihovom terenu. Neće to biti lako, ali Rusija ima sasvim pristojan tim, koji može to da ostvari.

Predlog

Njihv prethodni duel na Lužnjikiju u Moskvi protekao je bez golova, ali i bez prilika za pogotke. Kao da su obe selekcije znale da će morati jedna protiv druge da reše pitanje odlaska u Katar, i to u poslednjem meču u kvalifikacijama. Obe selekcije imale su svojih kikseva, Hrvati na startu u Sloveniji, a Rusi na gostovanju Slovacima. Biće ovo žestok okršaj na splitskoj rivi, a mi smatramo da golova neće biti u izobilju, pa vam predlažemo igru 0-2 gola sa koeficijentom 1.81 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.