Utorak, 16/11 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
16/11Bosna i Hercegovina vs Ukrajina1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
15/11/2021 19:16
Za kraj kvalifikacija, barem za Bosnu, ostao je duel sa Ukrajinom. Meč na Bilinom Polju u Zenici igra se u utorak u 20.45.
Bosna i Hercegovina

Nadali su se u Bosni i Hercegovini da će utakmica protiv Ukrajine odlučivati o plasmanu u baraž, i da će im jedan bod biti dovoljan da u doigravanju pokušaju da se domognu Mundijala. Posle remija u Kijevu u oktobru sve je i izgledalo tako, a onda je došla subota i gostovanje Finske u Zenici. Fudbaleri \'\'zemlje 1000 jezera\'\' održali su čas fudbala u slavili sa 3:1, čime su oživeli svoje šanse, a ugasili sve nade \'\'Zmajeva\'\' da mogu u Katar. Ostaće tako Bosna i Hercegovina na onom jednom učešću na Mundijalu, bilo je to 2014. godine u Brazilu. Teško je da će po završetku kvalifikacija na kupi ostati selektor Ivajlo Petev, već smatramo da će Bugarinu meč sa Ukrajinom biti poslednji u ovoj priči.

Ukrajina

U prvih sedam kola u ovoj grupi Ukrajina nema poraz, ali je trenutni tek na trećem mestu sa devet bodova. Razlog je jednostavan, od sedam utakmica čak šest su završili nerešenim rezultatom, a slavili su samo na gostovanju u Helsinkiju. U slučaju da pobede u Zenici, a Finci ne slave protiv Francuske, naći će se na drugoj poziciji, sa koje će u baraž. Međutim, čak i da se ne dogodi da budu drugi, oni će igrati u baražu kao jedan od dve ekipe koje dolaze iz Lige nacija. Najbolje dve selekcije iz tog takmičenja su Ukrjina i Austrija, a svoju šansu, u slučaju da Ukrijinci budu drugi u grpui, čeka selekcija Velsa. Može se dogoditi da Ukrajina kvalifikacije u grupi zavrđi bez poraza, ali na kraju bude tek treća, to će biti ukoliko se i ovaj duel okonča remijem.

Predlog

Mada Ukrajincima ne visi mač nad glavom, zbog napred iznetih činjenica, sigurni smo da oni u Zenicu dolaze po pobedu. Možemo samo da zamislimo kakva je atmosfera u selekciji Bosne i Hercegovine posle poraza od Finske, koja je slavila ia sa igračem manje. Miralem Pjanić je izviždan protiv Finske, a Edin Džeko je povrežđen, pa sumnjamo da Bosna može da se suprotstavi Ukrajini koja već sada počinje pripreme za plej of. Naš predlog je dvojka, a koeficijent za nju u kladionici CircusCasino iznosi 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.