Nedelja, 21/11 - Fudbal, Hrvatska, HNL
21/11Rijeka vs Hajduk Split1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
20/11/2021 19:35
Morski derbi igra se na riječkoj Rujevici. Domaća ekipa dočekuje splitski Hajduk, a ako ostane neporažena seli se na vrh tabele. Utakmica se igra u nedelju u 17.30.
Rijeka

Čini se da hrvatsko prvenstvo nikad nije bilo interesantnije u poslednje dve decenije. Obično Dinamo lako dolazi do titule, osim one sezona kada je Rijeka sa Matjažom Kekom na klupi osvojila naslov. Sada se četiri ekipe bore za titulu. Pored aktuelnog šampiona Dinama, tu su i trenutni lider Osijek, Rijeka i Hajduk, a možda se uključi još neko, Lokomotiva ili Gorica. Rijeka igra dobro, ali nam se čini da su nešto bolji na strani, nego na svojoj Rujevici. Onaj poraz na domaćem terenu od Lokomotive i prethodno ispuštena prednost protiv Dinama od 3:0, potvrđuju ovakve tvrdnje. Trener Goran Tomić radi dobar posao, glavni igrač je iskusni Josip Drmić, a u prethodnom kolu Rijeka se vratila sa tri boda sa teškog gostovanja u Šibeniku.

Hajduk

Majstori s mora su dobro počeli sezonu, onda je usledila kriza, pa je došlo do smene trenera, ko zna koje po redu u splitskom ligašu. Sada je na klupi Hajduka trener iz Švedske, Jens Gustafson, koji je zamenio Italijana Paola Tramecanija. Hajduku je ponovo krenulo, na pauzu su otišli posle pobede nad Hrvatskim dragovoljcem, ali će teško nadoknaditi kikseve koje su pravili u duelima sa slabijim timovima. Samo u prošlom mescu su izgubili od Slavena u Koprivnici, i u Šibeniku, a na svom terenu nisu uspeli da pobede Goricu. Ako žele da trče trku sa Rijekom, Osijekom i posebno Dinamom, to više ne sme da im se dešava. Sledi im period u kom će imati težak raspored, pa će se tada najbolje videti koliko može tim sa Poljuda.

Predlog

Hajduk je dobio Rijeku tri puta uzastopno u drugom delu prethodne sezone. Kada se mislilo da su pronašli način kako da igraju protiv tima sa Rujevice, usledio je poraz u prvom odmeravanja snaga u ovoj sezoni. Na Poljudu je Rijeka krajem avgusta slavila sa 2:1, a ovo je drugi međusobni okršaj dve ekipe sa mora. Koliko god Rijeka umela neprijatno da iznenadi na svom terenu, smatramo da su kvalitetniji od Hajduka i da će slaviti i drugi put ove sezone. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.