Nedelja, 19/12 - Fudbal, Hrvatska, HNL
19/12Hrvatski Dragovoljac vs Dinamo ZagrebPoluvreme/Krajtip: 2/2
9 / 10 Ulog
17/12/2021 18:53
Šampion Hrvatske ima odličnu šansu da pobedom završi jesenji deo sezone pošto mu je rival najslabiji tim lige. Utakmica se igra u nedelju u 15 časova.
Hrvatski Dragovoljac

Novajlija je odigrao katastrofalnu polusezonu i zabeležio je samo jednu pobedu u 19 utakmica. Iluzorno je očekivati da zbir pobeda dupliraju posle utakmice sa šampionsom Hrvatske, pa će na prvenstvenu pauzu kao poslednjeplasirani tim sa samo sedam bodova na kontu. Dragovoljac ima pet poraza u nizu, dva poslednja dosta ubedljiva na gostovanjima na moru, u Istri, u Rijeci i Puli. Ova tim je svoj jedini trijumf zabeležio kao got, bilo je to u Koprivnici protiv Slavena još krajem avgusta meseca. Tada se još činilo da će biti konkurentni u elitnom društvu, ali je onda usledio niz od 12 utakmica bez pobede.

Dinamo Zagreb

Prvi cilj ove jeseni Dinamo je stavrio pobedom u Londonu nad Vest Hemom. Plasirali su se u nokaut fazu Lige Evrope, kad već letos nisu uspeli da izbore grupnu fazu Lige šampiona, pošto ih je na poslednjem stepeniku zaustavio moldavski Šerif. U prvenstvu je Dinamo imao previše kikseva, ali se na kraju opet, zahvaljujući promašajima konkurenata, približio jesenjoj titulu. Zagrepčani će jesen završiti sa jednom zaostalom utakmicom, onom protiv Hajduka od koga su izgubili u Maksimiru pre desetak dana. U međuvremenu su ispali i iz Kupa, iz koga ih je izbacila Rijeka, pobedom takođe u Maksimiru, što je izazvalo ostavku trenera Krznara. U slučaju da Osijek ne pobedi u Splitu u ovom kolu, Dinamo će najverovatije biti prvi pred pauzu.

Predlog

Ovo je već treći okršaj ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni. U prva dva Dragovoljac je prošao kao bos po trnju. Prvo je Dinamo slavio kao gost sa 4:0, a onda kao domaćin sa neverovatnih 8:0?! Čak ni pre sedam godina kada je Dragovoljac poslednji put bio u eliti, Dinamo je bio više nego ubedljiv. Jasno vam je da nipšta dobro novajliju ne očekuje ni sada, i da će Dinamo, koji nije u sjajnoj formi, lako pobediti. Naš predlog je prelaz 2/2 sa kvotom 1.50 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.