Nedelja, 19/12 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
19/12Klub Briž vs AnderlehtUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
17/12/2021 19:09
Najveći derbi belgijskog fudbala izgubio je na značaju prethodnih godina, pre svega zbog loših igara tima iz Brisela. Meč u Brižu igra se u nedelju u 13 časova.
Klub Briž

Šampion Belgije prolazio je kroz mnoge teškoće ove jeseni. Imao je svojih svetslih trenutaka, pogotovo na startu grupne faze Lige šampiona, kada su u prva dva kola uzeli četiri boda, remizirali sa Pari Sen Žermenom kući i pobedili Lajpcig u gostima. Ipak, na kraju su bili poslednji u grupi, pošto su preostala četiri meča ubedljivo izgubili. U Župiler ligi su trenutno drugi, pred ovo kolo imali su četiri boda manje od vodećeg Rojala, ali četiri prvoplasirane ekipe tek očekuje plej-of, pa će biti dovoljno prilika da prestignu najveće iznenađenje iz Sent Žila. U prethodna četiri kola Klub Briž je upisao isto toliko pobeda, postigavši čak 13 golova.

Anderleht

U odnosu na tri prethodne sezone velikan iz Brisela u ovoj igra mnogo bolje. Trenutno su na četvrtom mestu, a želja im je da tu budu i kada se završi regularni deo sezone, odnosno posle 34 odigrane utakmice. Anderleht je u dobroj seriji rezultata, ima četiri pobede u nizu, a postigli su na te četiri utakmice čak 13 golova. Od kada je Vensan Kompani preuzeo Anderleht napredak je itekako vidljiv. Mada je bio odličan defanzivac, Kompani kao trener neguje napadački stil igre, pa Anderleht uglavnom igra na gol više.

Predlog

U prvom delu prvenstva u Briselu je bilo 1:1, Klub Briž je poveo, a Anderleht izjednačio u drugom poluvremenu. Zanimljiov je da Briđ nije pobedio Anderleht na prethodne četiri međusobne utakmice, mada je u tom periodu dominira u Župile ligi. Biće ovo neizvestan duel, mada nam se čini da je šampion nešto kvalitetniji, a sada je lišen i evropskih obaveza. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a koeficijent za T12+ u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.