Subota, 01/01 - Fudbal, Izrael, Ligat ha'AL
01/01Hapoel Tel Aviv vs Maccabi Petah Tikva1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
30/12/2021 22:27
U duelu dva Makabija veće šanse se daju domaćem. Utakmica u Tel Avivu igra se u subotu u 14 časova.
Makabi Tel Aviv

Slavnom izraelskom klubu ne ide najbolje u aktuelnoj sezoni, pa je došlo i do promene trenera. Novi strateg Makabija iz Tel Aviva je bivši srpski selektor Mladen Krstajić, koji je bio bez posla nakon rastanka sa TSC-om iz Bačke Topole. Makabi ima dobra iskustva sa srpskim trenerima, ranije je Vladimir Ivić stizao do titulu šampiona sa ovim klubom, ali Krstajić će teško uspeti da ponovi tako nešto, makar ne u ovoj sezoni. Razlog je jednostavan, Makabi trenutno zaostaje 14 bodova za liderom Hapoelom Ber Ševom i mada je prvenstvo veoma izjednačeno, sumnjamo da će uspeti da nadoknade takav minus, pogotovo jer i aktuelni šampion Hapoel iz Haife ima 12 bodova više od njih. U prethodne dve utakmice Makabi je slavio, prvo Ašdoda u gostima, a onda i protivKirjat Šmone na svom terenu, kada je Krstajić naravio veliki lapsus na konferenciji za štampu.

Makabi Petah Tikva

Ove ekipe se sećaju navijači Partizana, i to ne po lepom. Igrali su crno-beli pod vođstvom trenera Vladimira Vermezovića protiv Makabija Petah Tikve, slavili u gostoma sa 2:0, a onda su na svom terenu doživeli jedan od najtežih evropskih poraza, ako ne i najteži, izgubili su sa 5:2 i nisu izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Petah Tikva je u ovoj sezoni igra vrlo slabo i trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli. U seriji su od osam utakmica bez pobede, sa samo jednim osvojenim bodom, a u poslednja četiri meča upisali su isto toliko poraza, pri čemu su samo jednom zatresli mrežu rivala. Poslednja pobeda ostvarena je još pre više od dva meseca i teško je očekivati da takav crni niz mogu prekinuti na gostovanju u Tel Avivu.

Predlog

Ovo je drugi međusobni duel ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni. U prvom, odigranom u trećem kolu u Petah Tikvi, rezultat je bio 1:1. Međutim, Makabi Petah Tikva je pobedio imenjaka iz Tel Aviva u prvenstvu pre ravno pet godina. Očekujemo sigurnu jedinicu, a i kvota je primamljiva, u kladionici Mozzartbet iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.