Sreda, 26/01 - Fudbal, Škotska, Premijeršip
26/01Harts vs SeltikUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
25/01/2022 18:04
Derbi vanrednog kola škotskog Premijeršipa igra se u Edinburgu gde domaći Harts dočekuje Seltik. Meč je na programu u sredu u 20.45.
Harts

\'\'Srca\'\' iz Edinburga igraju odličnu sezonu i predvodnici su onog drugog dela tabele u škotskoj elitnoj ligi. Tu mislimo na ostatak lige, bez glazgovskoh \'\'večitih\'\' rivala\'\' Rendžersa i Seltika. To treće mesto je i konačni cilj za Harts s obzirom da je teško očekivati da mogu da razdvoje dvojac iz Glazgova, a kamoli da sitgnu do titule.Oni na trećem mestu imaju 39 bodova, devet manje od drugoplasiranog Seltika, a čak 12 od vodećeg Rendžersa. Iza sebe imaju tri uzastopne pobede, a poslednji poraz doživeli su od \'\'policajaca\'\' iz Rendžersa na svom terenu još polovinom decembra. Taj poraz od aktuelnog šampiona im je jedini domaći neuspeh u ovoj sezoni.

Seltik

\'\'Kelti\'\' su prošle sezone ostali bez šampionskog naslova posle više od deset godina u kojima su bili prvaci. Veći deo tog perioda im je posao bio olakšan pošto je gradski rival Rendžers bio izbačen u četvrtu ligu i morao je korak po korak da se vraća u elitu. Dolazak Stivena Džerarda na klupu \'\'policajaca\'\' na kraju je doneo i dugo čekani pehar šampiona. Seltik se nada da može vratiti primat u Škotskoj, ali mu ove sezone nije išlo najbolje od samog starta. Gubili su mnogo bodova, što ran ije nije bio slučaj, ali je i Rendžer često umeo da kiksne ove sezone. Sada je razlika četiri boda za \'\'policajce\'\', ali je to itekako dostižno. Još deset kola igra se u regularnom delu sezone, a posle se liga deli na dva dela i igaju se još deset kola u kojima se u borbi za trofej sastaju šest proplasiranih timova. Seltik ne zna za poraz u prvenstvu već 12 uzastopnih kola, poslednji neuspeh su doživeli još polovinom septembra, pa i u ovaj duel ulaze kao favoriti.

Predlog

Ovo je već treći prvenstveni, a četvrti duel ove dve ekipe u aktulenoj sezoni. Harts je dobio onaj prvi, u prvom kolu novog prvenstva u svom Edinburgu, ali je onda Seltik dva puta slavio u Glazgovu, u Kupu i prvenstvu. Sve su to bili neizvesni dueli koji su dobijani golom razlike. Poslednji meč završen je minimalnim trijumfom Seltika, a čini nam se da ni sada ne mođemo očekivati mnogo golova. Naš predlog je 0-2 gola, a koeficijent za nju u kaldionici Mozzartbet iznosi 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.