Petak, 08/04 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
08/04Volendam vs De Graafschap1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
06/04/2022 15:55
Domaćin je izgleda rešio da neće u Ersediviziju, kako drugačije obajsniti ovakav pad. De Grafšap se bori za plej-of. Meč u Volendamu igra se u petak u 20 časova.
Volendam

Od tima koji je bio skoro siguran putnik u elitu, Volendam je trenutno drugi, sa tendencijom daljeg pada. U prvu ligu idu dve prvoplasirane ekipe, pa su oni još uvek u toj zoni, ali nam se čini da prosto to ne žele. Ostalo je pet kola do kraja regularnog dela prvenstva, Ekscelzior ima samo tri boda manje, a Ajndhoven četiri i sva je prilika da će ih bar jedan od njih preteći, ako ne i oba, uz možda još nekog. Volendam je bez pobede u prethodnih šest kola, tri puta su igrali nerešeno, a tri puta izgubili. Postojala je nada da mogu do trijumfa u prošlom kolu na gostovanju kod mladog tima PSV-a, ali je na kraju bilo 2:2, pa su ostali bez još dva boda. U poslednjih šest kola Volendam je ostao bez15 bodova, pa nije ni čudo da su izgubili lidersku poziciju.

De Grafšap

Gosti su imali velikih ambicija na startu sezone, plan je bio povratak u elitu, ali ih je stvarnost pomalo demantovala. Sada je De Grafšap na osmom mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje, i pokušaće po svaku cenu da ostanu barem na toj poziciji, pa šta urade u plej-ofu. Neće to biti lak put, za to jedno upražnjeno mesto boriti pest timova iz druge i dva iz prve lige. No, dok se igra nada postoji, pa će De Grafšap da se potrudi da sebi obezbedi tu priliku. Zanimljivo je da su i oni igrali dosta slabo u poslednje vreme, imaju samo jedan trijumf u prethodnih osam kola, ali veoma važan, pošto su slavili na strani protiv Ajndhovena. Ta pobeda i remi sa liderom Emenom u prethodnom kolu, sigurno je najava boljih dana i uspešnog finiša. Očekujemo da ovaj niz dobrih izdanja nastave u Volendamu.

Predlog

Jesenas je Volendam slavio kao gost sa 3:0, ali je to bilo vreme kada je ovaj tim dominirao u Erstediviziji. Sada su se stavri promenile i gotovo da smo ubeđeni u revanš ekipe De Grafšapa. Gosti po kvotoma nisu favoriti, ali nisu bili ni Ekscelzior, Oss i ostali, pa Volendam nije pobedio. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.