Subota, 09/04 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
09/04Sautempton vs ČelsiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
07/04/2022 12:34
Domaćin je u Lidsu prekinuio niz poraza, ali opet nije pobedio. Čelsi dolazi na jug posle dva debakla na svom terenu u samo pet dana. Utakmica u Sautemptnu igra se u subotu u 16 časova.
Sautempton

Posle fantastične serije rezultata \'\'sveci\'\' su ušli u krizu za koju se čini da joj kraja nema. Ralf Hazenhitl je pogubio konce iz ruku, ali se mora reći da je Sautempton ostavrio svoj cilj i da će i naredne sezone igrati u Premijer ligi. Prošle subote su u Jorkšir otputovali nakon letiri uzastopna poraza, tri u ligi i jedan u FA kupu. Uspeli su da prekinu niz neuspeha i donesu bod iz Lidsa, ali poslednja pobeda ostaje ona protiv Noriča još krajem februara. Situacija na tabeli nije uopšte kritična, naprotiv, Sautempton je pred ovo kolo na 12. mestu i neće imati glavobolja oko statusa. Sigurno je da bi im legla jedna pobeda protiv nekog tima iz vrha tabele, mada su već slavili protiv Totenhema i to na Vajt Hart Lejnu. Bili su dobri i protiv mančesterskih rivala, protiv kojih su remizirali, sa Junajtedom na Old Trafordu, a sa Sitijem na svom Sent Merisu. Možda bi mogli sada da iskoriste probleme koje Čelsi ima.

Čelsi

Ruši se Čelsijeva imperija kao kula od karata. Još samo jedna potvrda da je današnji fudbal sazdan, prevashodno, od količine novca, i da je to jedini reper uspeha nekog kluba. Čelsi je sada bez novca, ali još uvek ima iste igrače koje je imao i pre dva meseca. Problemi su druge prirode, UEFA je nametnula neka svoja nova pravila, Premijer liga takođe, a sve se to odrazilo na rezultate aktuelnog prvaka Evrope. Stvarnost je jasna, neće Čelsi još dugo braniti \'\'ušati\'\' trofej, s obzirom da je izgubio od Reala u sredu u Londonu sa 3:1. Tri gola Karima Benzeme srušila su Stamford Bridž do temelja, pošto ga je samo pet dana ranije razneo Brentford pobedom od 4:1. Čelsi će, ukoliko ispadne od Reala, a verovatno da hoće, morati da se posveti osvajanju trećeg ili četvrtog mesta i da se još jednom plasira u Ligu šampiona, jer bi sve drugo bila prava katastrofa za ovaj klub. Leto donosi neizvesnost i ako ne budu igrali u Ligi šampiona, teško da će Toams Tuhel, ako i on ostane, imati na raspolaganju respektabilan sastav.

Predlog

Čelsiju su bodovi mnogo važniji, poraz od Brentforda doveo je do toga da imaju samo pet bodova više od rivala iz severnog Londona, Totenhema i Arsenala, koji bi mogli da dožu na samo dva boda zaostatka posle ovog kola. Sautempton je već dva puta izbubio ove sezone na Stamford Bridžu, prvo u EFL kupu, a onda i u Premijer ligi. Igraće se otvoreno na Sent Merisu, a golova bi moglo biti na obe strane. Za GG u kaldionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.