Ponedeljak, 25/04 - Fudbal, Italija, Serija B
25/04Nuova Cosenza vs Pordenone1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
22/04/2022 18:00
Za domaćina ovaj meč može da znači spas, gosti su već u Seriji C. Kozenca dočekuje Pordenone u ponedeljak u 15 časova.
Kozenca

Situacija za Kozencu nije ružičasta, ali imaju dobre izglede da ne ispadnu direktno, dok je nada da izbegnu i baraž dosta tanka. Trenutno je ovaj tim na 17. mestu, prvom iznad zone ispadanja, ali onom koje donosi samo igranje u baražu. Ispred njih je Alesandria sa četiri boda više, i SPAL u sigurnoj zoni sa čak sedam bodova prednosti. Ostala su samo tri kola, pa čak i da osvoje maksimalih devet bodova, ekipa iz Ferare ne bi smela da uzme više od dva, a na to u Kozenci ne mogu da utiču. Zato moraju da se posvete izbegavanju direktne selidbe u Seriju C, pošto im je za petama Vićenca koja ima tri boda manje. Posle Pordenonea Kozenca još ima duele sa Pizom i Ćitadeleom, pre planiranog baraža.

Pordenone

Još tri utakmice i Pordenone će nazad u Seriju C. Proveli su tri sezone u drugoligaškoj konkurenciji, što im je malo ko prognozirao. Ovu sezonu odigrali su jako loše, pogotovo u odnosu na prvu koju su završili na 4. mestu i igrali u plej-ofu za plasman u Seriju A. Prethodne su bili 15. a sada su ubedljivo poslednji i tu će i ostati na kraju prvenstva. Doduše postoji mogućnost da prestignu Krotone koji ima pet bdova više, ali sumnjamo u to da će u preostala tri meča, protiv Kozence i Lećea na strani uspeti da uzmu neki bod, čak i da pobede Krotone na svom terenu, u jedinoj preostaloj utakmici koju igraju kao domaćini. Pordenone ima samo jednu pobedu u poslednjih 15 utakmica, a taj trijumf nad Frozinoneom više je naškodio rivalu, nego što je njima doneo nešto dobro.

Predlog

Kozenca ima imperativ pobede u ovom meču, jer ako trijumf izostane, neće biti iznenađenje ako se pridruže Pordenoneu u Seriji C već posle odigranog 38. kola. Ako pobede, fudbaleri Kozence će, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, najverovatnije u baraž, pa pravi okršaji za njih tek predstoje. U prvom delu sezone meč između ova dva rivala završen je bez pobednika, bilo je 1:1 u Pordenoneu, a sada nam se jedinica nameće kao logičan izbor. Za pobedu Kozence u kladionici CircusCasino dobija se koeficijent 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.