Sreda, 11/05 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
11/05Fortuna Sittard vs ViteseDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
08/05/2022 14:44
U vanrednom kolu halandske Eredivizije u Sitardu Fortuna dočekuje Vitese. Utakmica je, kao i svi ostali mečevi ovog kola, na programu u sredu u 20 časova.
Fortuna Sitard

Odličnim rezultatima u poslednjih nekoliko kola Fortuna se približila cilju, a to je opstanak u elitnom rangu holandskog fudbala. Pomalo iznenađujuće su u subotu slavili u Enšedeu protiv odličnog Tventea, čime su ne samo napustili zonu ispadanja, već više nisu ni na mestu koje vodi u baraž. Ipak, tu bi trebalo i da završe prvenstvo, a do kraja Eredivizije ostalo je još dva kola. Posle meča sa Viteseom tim iz Sitarda ide na gostovanje u Nijmegen, gde se sastaje sa domaćim NEC-om. U četiri prethodna kola Fortuna je upisala tri pobede i samo jedan poraz i to od Fejnorda iz Roterdamu, finaliste Lige konferencija.

Vitese

Gosti su spokojni u dva preostala kola, sva je prilika da će igrati u doigravanju za plasman u Evropu, u kojem igraju timovi od 5. do 8. mesta. Bez obzira na rezultate u poslednja dva kola ekipa iz Arnhema će biti ili šesta ili sedma, ali je sigurno da je bolje da završe na šestom mestu. No, ako planiraju da igraju u Ligi konferencija naredne jeseni, moraće da budu bolji od ostale tri ekipe, a za sada je sigurno samo to da će jedna od njih biti Utreht. U poslednjih šest kola Vitese ima čak četiri poraza i samo dve pobede i nekako su u poslednja dva meseca ispustili šansu da se nađu meću prve četiri ekipe i tako se direktno izbore za evropske kupove. U poslednjem kolu, nakon gostovanja u Sitardu, Vitese dočekuje Ajaks.

Predlog

Za domaćina je meč mnogo važniji i eventualnom pobedom bi došli na prag ostvarenja cilja, a to je opstanak u Erediviziji. Njima su za petama dva tima koja imaju samo po tri boda manje, pa je dobro za Fortunu što su ostala samo dva kola. U jesenjem delu prvenstva ove dve ekipe su odigrale nerešeno, pa se možda nešto slično dogodi i sada. Naš predlog je dupla šansa na domaćina, a koeficijent za 1x u kladionici CircusCasino iznosi 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.