Četvrtak, 16/11 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
16/11Gruzija vs ŠkotskaDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
15/11/2023 14:31
U ovoj grupi je sve rešeno i u Nemačku idu Španija i Škotska. Utakmica u Tbilisiju igra se u četvrtak od 18 časova.
Gruzija

Možda je na početku ovog kvalifikacionog ciklusa izgledalo da bi Gruzija mogla da se uključi u borbu za drugo mesto, posebno nakon velikog uspeha mlade reprezentavcije ove zemlje na Evropskom prvenstvu za selekcije do 21 godine. Remi sa Norveškom i pobeda na Kipru dali su zalet Gruzijcima predvođenim velikim asom Napolija Kvarackelijom. Međutim, prvo poraz u Škotskoj, pa blamaža protiv Španije u Tbilisiju kada su izgubili sa 7:1, jasno su stavili do znanja da je Gruzija još daleko od evropskog vrha. Izgubili su i u Norveškoj, ali su u prethodnom meču ubedljivo pobedili Kipar. Njihova šansa je baraž Lige nacija, bili su ubedljivi pobednici grupe u diviziji C i čekaju rivale sa kojima će igrati nakon završetka kvalifikacija.

Škotska

Suknjice su najprijatnije iznenađenje ovih kvalifikacija i već sada, dva kola pre kraja ciklusa, izborili su plasman na EURO koji se igra naredne godine u Nemačkoj. To je drugo uzastpno Evropsko prvenstvo na kome će Škoti igrati s obzirom da su i pre tri godine igrali na onom održavanom širom Evrope, pa je i Glazgov bio domaćin njihova dva meča. Tada nisu ostvarili zapažniji rezultat, uzeli su samo jedan bod u grupi i to protiv Engleza na Vembliju. Bore se za prvu poziciju sa Španijom, obe selekcije su sakupile po 15 bodova iz šest utakmica, a pored pet pobeda imaju po jedan poraz, koji su naneli jedni drugima. Škotska je slavila u Glazgovu sa 2:0, dok je Furija bila bolja istim rezultatom u Sevilji. Ukoliko završe sa istim brojem poena odlučiće gol razlika koja je trenutno na strani Španije.

Predlog

Škoti već uigravaju ekipu za Nemačku, dok će Gruzija morati da razmiplja o baražu Lige nacija, ali i da pokuša da osvoji treće mesto u ovoj grupi. Imaju tri boda manje od Norveške ali i utakmicu manje, pa šansa svakako postoji. Ipak, pošto u poslednjm kolu gostuju u Španiji, teško je očekivati da tamo zabeleže trijumf. Domaćin je motivisan i verujemo da neće izgubiti i pored sjajnih partija Škota u ovim kvalifikacijama. Za duplu šansu 1x u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.