Četvrtak, 16/11 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
16/11Azerbejdžan vs ŠvedskaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
15/11/2023 14:46
Dve selekcije koje su ostale bez plsmana na EURO sastaju se u Bakuu u pretposlednjem kolu kvalifikacija. Utakmica je zakazana za četvrtak u 18 časova.
Azerbejdžan

Ova selekcija nije ni važila za nekog ko u ovakvoj konkurenciji može da bude među dve ekipe koje idu na Evropsko prvenstvo. selekcija Azerbejdžana je osvojila samo 4 boda u prvih šest utakmica, jednom su pobedili, jednom remizirali 4 puta izgubili. Sve bodove osvojili su u dva meča protiv Estonije. Baltičku selekciju su pobedili u gostima i odigrali s njima nerešeno na domaćem terenu, a poraze su upisali dva uta protiv Austrije, u Švedskoj i protiv Belgije u bakuu. Možda je i moglo malo bolje, ali realno drugo mesto nije bilo dostižno. U Ligi nacija su bili drugi u svojoj grupi divizije C i tako propustili priliku da preko ovog takmičenja stignu do Evrpskog prvenstva.

Švedska

Poslednju šansu da se uključe u bitku za drugo mesto Šveđani su propustili porazom od Austrije na svom terenu. To se dogodilo još u septembarskom ciklusu, dok su u oktobarskom odigrali samo jedan meč, ali ni on nije završen. Utakmica sa Belgijom u Briselu nije zvaršena, odigrano je samo 45 minuta, a nastavka nije bilo jer se na ulicama briselske prestonice dogodilo ubistvo dva navijača skandinavske selekcije. Za selekciju Tri krune neodlazak na EURO svakako je neuspeh, pogotovo jer nisu igrali ni na prethodnom Mundijalu u Kataru. Očigledno je da ovoj reprezentaciji treba reset pošto su i u Ligi nacija zanbeležili jako slab rezultat i ispali su u C diviziju s obzirom da su završili kao poslednji u grupi sa Srbijom, Norveškom i Slovenijom.

Predlog

Azeri su izgubili poslednja dva meča na svom terenu identičnim rezultatom 0:1 protiv Belgije i Austrije. Ako su bili konkurentni sa dve najjače reprezentacije u grupi, svakako to mogu da budu i sa Švedskom kojoj i nije do fudbala u ovom trenutku. Najrealnije je ponovo odigrati na mali broj golova a za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.