Nedelja, 19/11 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
19/11Španija vs GruzijaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
18/11/2023 14:46
Španija pobedom overava prvo mesto u grupi dok gosti mogu na treću poziciju, mada oni čekaju baraž Lige nacija. Meč u Valjadolidu igra se u nedelju u 20.45.
Španija

Start kvalifikacija nije bio po planu Furiji, pa su nakon ubedljivog trijumfa nad Norveškom doživeli poraz u Glazgovu od Škotske. Međutim, bio je to jedini. do sada, poraz u 2023. godini pošto su nakon toga osvojili Ligu nacija i vezali još pet pobeda u kvalifikacijama za EURO. Najgore je u toj njihovoj seriji prošla baš Gruzija koja je ponižena u Tbilisiju sa 7:1. Odavno Španci nisu tako ubedljivo delovali na nekom meču pošto je još u svežem sećanju njihov nastupš na Mundijalu gde su ispali već u osmini finala protiv Maroka. Ništa bolje od Gruzije nije prošao ni Kipar, koji je u Španiji izgubio sa 6:0. Najbitniji meč Furija je odigrala protiv Škotske na svom terenu i uspela je da se ravanšira za poraz iz Glazgova na identinač način. Pobeda od 2:0 možda izgleda laka i sigurna, ali je meč bio sve osim lak. Pre tri dana Španci su slavili na Kipru sa 3:1.

Gruzija

Imaće Gruzijci priliku da odu na svoj prvi EURO ali tek nakon baraža Lige nacija. U konkurenciji Španije, Škotske, pa i Norveške, nisu imali mnogo izgleda i jedino bi mogli da budu treći na raju ali bi im za to trebao trijumf u Valjadolidu na Zorilji. Nije to toliko važno, bitnije je pripremiti ekipu za ono što dolazi, a to je baraž. Pre tri dana imali su priliku da upišu jednu veliku pobedu. Dva pua su vodili protiv Škotske golovima fantastičnog Kviče Kvarackelije, asa italijanskog Napolija, ali su Škoti izjednačli duboko u sudijskoj nadoknadi. Bitnije je da su Gruzijci pokazali da mogu igrati i sa selekcijama koje će nastupati u Nemačkoj naredne godine, pošto je provejavala sumnja nakon debakla sa Španijom u tbilisiju. Izgleda da dolaze lepi dani za fudbal u ovoj zemlji, Kvarackelija s nestrpljenjem čeka da mu se u A selekciji priključe momci koji su prošlog leta igrali u polufinalu za reprezentacije do 21 godine na Evropskom prvenstvu i sigurno je da će u narednim godinama i oni najjači zazirati od odlaska u gruziju.

Predlog

Španci su veliki favoriti, đele da kvalifikacije završe na prvom mestu ali i da zadovolje navijače u Valjadolidu koji nemaju priliku da često gledaju najbolje fudbalere ove zemlje pošto se njihov klub nalazi u Segundi.  Kvota za jedinicu je minimalna, pa čak i za veliki broj golova, ali je odlična za igru gol-gol. Kvarackelija je dao dva gola Škotskoj, pa bi Gruzija mogla makar do jednog pogotka i u Španiji. Za GG kvota je 3.15 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.