Ponedeljak, 20/11 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
20/11Severna Irska vs Danska1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
19/11/2023 13:41
Danci će zauzeti prvo mesto u grupi dok će Severni Irci prvenstvo Evrope gledati na tv ekranima. Meč u Belfastu igra se u ponedeljak u 20.45.
Severna Irska

Jako loše kvalifikacije su iza Severnih Iraca. Prethodne za Mundijal su bile mnogo bolje ali je tada grupa bila veoma jaka i nisu mogli ni do baraža za Katar. Ovog puta se smatralo da mogu da se bore sa Slovencima, Fincima i Kazahstanom za drugo mesto, pošto je Danska bila apsolutni favorit u ovoj konkurenciji. U grupi je bilo mnogo iznenađujućih rezultata i svi oni nisu išli na ruku Severnim Ircima. To što je Kazahstan pobedio Dansku ili Slovenija uzela bod protiv vikinga, dalo je do znanja selekciji sa Ostrva da moraju i oni nešto slično, ali i da dobijaju mečeve sa direktnim konkurentima. Na kraju je Severna Irska osvojila samo 6 bodova do sada i to sa dve pobede protiv apsolutnog autsajdera selekcije San Marina. Sve ostale mečeve su izgubili i u tmurnom raspoloženju dočekuju utakmicu poslednjeg kola sa najjačom ekipom u grupi. Pre tri dana su gostovali u Helsinkiju i doživeli još jedan ubedljiv poraz sa 4:0.

Danska

Uz dosta peripetija Danci su uradili ono što se i očekivalo, osvojili su prvo mesto u grupi. Trenutno imaju tri boda više od Slovenije ali i bolji međusobni skor protiv \'\'Janeza\'\' jer su pre tri dana na Parkenu u Kopenhagenu slavili sa 2:1, dok je u Ljubljani bilo nerešeno. Danska ima sedam pobeda iz 9 utakmica, uz jedan remi, sa Slovenijom i jedan poraz, sasvim neplaniran u Kazahstanu. Ključni meč bio je gostovanje u Helsinkiju kada su minimalnim rezultatom slavili protiv Finske. Da su, kojim slučajem, izgubili tak meč, duel sa Slovenijom bi im bio biti ili ne biti. Bio je on i ovako, ali čak i da su izgubili od Slovenaca pobeda u belfastu bi ih odvela na EURO. Sigurno je da protiv Severnih Iraca selektor Kasper Hjulmand neće izvesti najjači sastav i nekim igračima će dati poštedu, ali i sa tavim timom Vikinzi su favoriti u ovom meču.

Predlog

U prvom okršaju između ove dve reprezentacije slavila je Danska u Kopenhagenu samo sa 1:0 golom Vinda. U to vreme Severni Irci su se još nadali da mogu nešto uraditi u ovim kvalifikacima, a sada je jasno da ostaju na pretposlednjem mestu samo ispred San Marina. Očekujemo da Danska završi ove kvalifikacije pobedom, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.