Sreda, 03/01 - Fudbal, Maroko, Botola
03/01Wydad Casablanca vs Majd CasablancaDupla šansatip: X2
9 / 10 Ulog
01/01/2024 22:59
Derbi Kazablanke u mnogo boljoj formi čekaju gosti. Derbi marokanske Botole igra se u sredu sa početkom u 16 časova.
Vidad

Ekipa Vidada je apsolutni rekorder po broju titula šampiona u Maroku. Ova ekipa iz najvećeg grada Magreba osvojila je 22 šampionska pehara, a poslednji put su prvaci bili pre dve sezone kada su vezali dva uzastopna trofeja. Pehar su predali ekipi FAR Rabat i sada su oni branioci titule. U aktuelnoj sezoni Vidad igra dosta promenjivo ali je liga dosta izjednačena i zaostatak za vodećim dvojcem koji čine Raja Kazablanka i FAR Rabat je samo četiri boda. Vidad je ima i jednu utakmicu manje odigranu od pomenutih timova, a u poslednja dva kola osvojio je samo jedan bod. Na svom terenu su upisali četiri pobede i samo jedan poraz, a on je dođiveljen još u prvom kolu kada je u Kazablanku došao šampiona FAR Rabat i odneo sva tri boda pobedom 2:0.

Raja Kazablanka

Gosti su, uz tim Berkanea, jedini bez poraza u dosadašnjem toku Botola lige. Raja je upisala7 pobeda i šest remija u prvih 13 kola i sa 27 bodova deli prvo mesto sa aktuelnim šampionom FAR Rabatom. Možda ne mogu u potpunosti biti zadovoljni dosadašnjim tokom sezone, ali s obzirom da su prethodnu završili tek na 5. poziciji, čini se da je sada sve mnogo bolje. Raja Kazablanka je do sada 12 puta bila prvak Maroka, a poslednji put su to ostvarili u sezoni 2019/20. Gotovo sve pobede u ovoj setzoni Raja Kazablanka je ostvarila u mečevima kada je bila domaćin, dok je na strani do pobede došla samo u 1. kolu a posle toga imaju pet vezanih remija. Na najvećem iskušenju bili su na gostovanju kod Berkanea, ali je i taj meč, odigran prošle sedmice, završen remijem i oba tima su ostala neporažena.

Predlog

Posle velikog uspeha reprezentacije Maroka na Mundijalu u Kataru poraslo je interesovanje i za domaće fudbalsko takmičenje u ovoj afričkoj zemlji. Uskoro će i šampionat \'\'scrnog kontinenta\'\', pa će se prvenstvo prekinuti na neko vreme. Raja pikira lidersku poziciju, a za to im trebaju pobede u dve preostale utakmice do pauze. Nismo sigurni da mogu slaviti na terenu Vidada, ali sumnjamo da će izgubiti. Naš predlog je dupla šansa na goste sa kvotom 1.46 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.