Četvrtak, 04/01 - Fudbal, Španija, La Liga
04/01Osasuna vs Almería1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
02/01/2024 00:03
Za tim iz Pamplone pobeda u ovom meču svakako je imperativ jer im u goste dolazi poslednjeplasirani tim lige. Utakmica španske La Lige igra se u četvrtak u 17 časova.
Osasuna

Poslednji meč u 2023. godini Osasuna je odigrala na Balearskim Ostrvima i izgubila od domaće Majorke sa 3:2. Malo ko je u tom duelu timova sa dovrim odbranama očekivao goleadu, ali se, eto, desilo. Ekipa iz Pamplone je uspela samo da povede na tom meču ali su domaći preokrenuli sa tri uzastopna gola. Taj poraz stigao je nakon tri vezana meča bez neuspeha ali sa dva remija i samo jednom pobedom. Novu godinu je Osasuna dočekala na 12. poziciji, što je mnogo slabiji palsman od očekivanog. Ovaj tim je poslednjih sezona uvek u gornjem delu tabele, uz prvenstvo dobro igra i u Kupu Kralja, a sada je pred njima zadatak da u preostalih 20. kola nekako pokušaju da uhvate vizu za Evropu. To neče biti lako, timovi iz zone plasmana u evropske kupove su dalkeo odmakli i biće potrebno mnogo pobeda u drugom delu prvenstva.

Almerija

Šta tek reći o gostima koji su jedini tim bez pobede posle 18 odigranih rundi u La Ligi. Ekipa iz Andaluzije je uspela prošle sezone da opstane u društvu najboljih ali će to ove biti mnogo teže, da ne kažemo skoro nemoguće. Almerija je osvojila samo pet bodova, ubedljivo su poslednji, a prvi tim iznad crte ima čak 10 bodova više. To je pred ovo kolo bio Kadiz. Trenera su već menjali, ali pomaka nije bilo. Posebno je zabrinjavajući njihov učinak na strani, bod su osvojili samo u Kadizu u prvoj utakmici a onda su vezali osam uzastopnih neuspeha čim napuste Almeriju. Pored tih osam poraza u La Ligi imaju i jedan u Kupu Kralja, izgubili su od nižerazrednog Barbastra u drugom kolu i završili sa najmasovnijim takmičenjem za ovu sezonu.

Predlog

Po svemu bodovi bi morali da ostanu u Pamploni mada ni Osasuna ne blista ove sezone, naprotiv. Ali je Almerija u takvoj krizi da ne vidimo način da je prekine na jednom ovako \'\'vrućem\'\' terenu. Za takav odnos snaga smatramo da je kvota za jedinicu više nego dobra i ona u kladionici MaxBet iznosi 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.