Petak, 05/01 - Fudbal, Francuska, Kup Francuske
05/01Mec vs KlermonUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
03/01/2024 18:57
Već na početku svog puta u francuskom kupu sastaju se dve ekipe iz elitnog ranga. Meč u Mecu igra se u petak u 20.30.
Mec

Kao prvoligaš Mec se u Kup Francuske uključuje tek u 3. kolu. Do sada su dva prva kola bila filter za nižerazredne timove i dalje su prošli samo pojedini. Mec nije imao sreće na žrebu i već u svom prvom meču u najmasovnijem takmičenju u zemlji vicešampiona sveta igraće protiv tima iz Lige 1, čiji su i oni članovi. Posle prvog dela sezone u francusloj elitnoj ligi Mec se nalazi na 14. mestu sa 16 bodova i sa samo dva boda više od prvog tima ispod crte. U 17 utakmica ostvarili su 4 pobede, isto toliko nerešenih rezultata i doživeli 9 poraza. Efikasnost je najveći protblem ovog tima, dali su 16 golova do sada, što nije ni gol po meču. Pred mini pauzu imali su niz od četiri uzastopna poraza uz samo jedan postignut gol i to u poslednjem meču u 2023. godini na gostovanju kod šampiona Pari Sen Žermena na Parku Prinčeva.

Klermon

Gosti su u još težoj situaciji od svog rivala u prvenstvu. Ekipa Klermona nalazi se na poslednjem mestu na tabeli sa samo 11 osvojenih bodova u prvom delu sezone. U prethodnih šest kola Klermon je osvojio samo dva boda uz četiri poraza a poslednji trijumf, jedan od dva koliko imaju, ostvarili su protiv Lorijana pre skoro dva meseca. Šta tek reći o efikasnosti ekipe Klermona koja je dala samo 11 golova u 17 utakmica i ubedljivo su najneefikasniji tim prve lige. Prethodne dve sezone Klermon je uspevao na neki način da se spasi ispadanja u Ligu 2, ali ako u drugom delu sezone ne zaigraju mnogo bolje, a pritom i osvoje mnogo veći broj bodova, sva je prilika da ih od sledće jeseni nećemo gledati u Ligi 1.

Predlog

Mec je pre dve sezone ispao iz elite ali se odmah vratio u nju. Sada im je jedini clj da opstanu, nebitno na koji način, ali bi bilo bolje bez baraža. Jesenji deo sezone bio je promenjiv ali je najbitnije da nisu u zoni ispadanja. Što se Kupa Francuske tiče teško je reći kome je manje stalo do ovog takmičenja. S obzirom da se radi o timovima koji retko daju golove, a tako je bilo i u prvenstvenom međusobnom meču u kome je Mec slavio sa 1:0 kao gost, predlažemo igru na mali broj pogodaka. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Primobet iznosi 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.