Subota, 06/01 - Fudbal, Engleska, Liga 1
06/01Fleetwood Town vs Derbi Kaunti1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
03/01/2024 19:39
Poraz od Piterboroa prekinuo je pobednički niz Derbija. Sada mora da počne novi, utakmica u Flitvudu igra se u subotu od 13.30.
Flitvud Taun

Ribolovci iz Lankašira imali su uspešnih par sezona i iz pete stigli su do treće engleske lige. U Ligi 1 su već tri sezone, a u aktuelnoj se nalaze na poslednjem 24. mestu. Vremena za poboljšanje plasmana i opstanak ima dovoljno, ali će morati u narednom periodu da igraju mnogo bolje. Iz 24 utamice u Ligi 1 osvojili su 18 bodova što je za pet manje od prvog tima iznad crte u ovom trenutku. Nije to nešto što se ne može sustići u preostale 22 utakmice, ali moramo reći da je Flitvud u poslednjih osam kola uzeo samo dva boda. Sa zakvim učinkom nemaju čemu da se nadaju u trećem po jačini rangu na Ostrvu. U prošlu subotu je Flitvud poražen na gostovanju kod Šruzberija sa 3:1. Gubili su sa 3:0 i na kraju uspeli samo da ublaže poraz. Na domaćem terenu nisu slavili skoro dva meseca, u poslednja četiri meča imaju samo jedan remi i tri poraza.

Derbi Kaunti

Ovnovi su bili u odličnoj formi i imali su fantastičnu seriju pobeda sve do subote i utakmice sa Piterboroom na svom terenu. Bio je to sjajan meč, Derbi je poveo iz prvog napada, ali su i gosti brzo poravnali. U nastavku je ponovo tim Kauntija prvi poveo ali je Piterboro u finišu sa dva gola došao do vredne pobede. Sada je Derbi Kaunti pao na 4. mesto ali i dalje je jako blizu druge pozicije, one koja ih najviše interesuje s obzirom da dve prvoplasirane ekipe idu direktno u Čempionšip. Pre poraza od Piterboroa Ovnovi su imali niz od 9 utakmica bez poraza u prvenstvu. Boljeg plasmana košta ih slab start sezone ali je ostalo dovoljno vremena da se ovaj, nekada slavni klub, ponovo nađe u drugoj ligi.

Predlog

Ova dva tima su se sastala krajem avgusta u Derbiju a tada su domaći Ovnovi slavili minimalnu pobedu. Zanimljivo je da su se sastali i pre nekih mesec dana u takmičenju koje se zone EFL Trofej, i tada je Derbi pobedio sa 3:0. Ipak, prošle sezone je Flitvud bio uspešniji i jedan prvenstveni meč dobio, dok je drugi završen bez pobednika, a Derbi na ta dva meča nije dao ni gol. Sada su Ovnovi veliki favoriti i predlažemo dvojku u prvom meču novog kola engleske Lige 1. Za pobedu Derbija kvota je 1.60 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.