Subota, 06/01 - Fudbal, Kipar, 1st Division
06/01APOEL vs AnorthosisDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
04/01/2024 16:03
U 18. kolu kiparske elitne lige sastaju se dve prvoplasirane ekipe. Duel u Nikoziji na programu je u subotu u 16 časova.
APOEL

Tim iz glavnog grada rešen je da vrati titulu šampiona Kipra. Odavno već APOEL nije dominantan u ostrvskoj ligi, ali je i dalje svake sezone u samom vrhu. Prethodnu je završio na drugom mestu i pokušao je letos da se kroz kvalifikacije dokopa grupne faze Lige konferencija, ali u tome nisu uspeli jer ih je zaustavio gruzijski Dila Gori, mada su prethodno izbacili novosadsku Vojvodinu. Možda je to bila povoljna okolnost po tim iz Nikozije jer sada APOEL predvodi prvoligaški karavan sa dva boda više u odnosu na drugoplasirani Anortozis. U 17 utakmica u prvenstvu APOEL je zabeležio 12 pobeda i samo dva puta izgubio, uz tri remija. Niz od četiri uzastopne pobede prekinuli su drugog dana u Novoj godini nerešenim rezultatom na gostovanju kod Apolona. Na svom terenu APOEL je 7 puta pobedio, a samo na prvom meču, baš sa Apolonom, igrao je nerešeno.

Anortozis

Ekipa iz Larnake imala je jako lošu prethodnu sezonu u kojoj nisu uspeli da se plasiraju ni u plej-of, pa su se u drugom delu sezone nadmetali u plej-autu. Naravno da im opstanak nije bio ugrožen, na kraju su bili najbolji u toj \'\'utešnoj\'\' grupi, ali 7. mesto je daleko od poželjnog kada je ovaj tim u pitanju. Zato su ove sezone krenuli odlično od samog starta i sada, posle 17 odigranih kola, nalaze se na drugom mestu sa samo dva boda manje od lidera APOEL-a. Samo dva puta je Anortozis izgubio u aktulenoj sezoni, poslednji put početkom novembra na gostovanju kod Pafosa, a sada ima niz od sedam utakmica bez neuspeha sa 6 pobeda i samo jednim remijem. Posle tog poraza u Pafosu na naredna tri meča na strani su pobedili i pritom nisu primili nijedan gol.

Predlog

U prvom delu sezone, kada je Anortozis bio domaćin, meč ova dva rivala završen je bez pobednika 1:1. Prošle sezone su se sastali samo dva puta, pošto je Anortozis igrao u plej-autu, a APOEL je tada dobio oba meča, sa 1:0 i 2:0. Sada tim iz Larnake nije za potcenjivanje i nismo ubeđeni u trijumf APOEL-a, pa vam predlažemo igru gol-gol sa kvotom 1.83 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.