Nedelja, 07/01 - Fudbal, Engleska, FA Kup
07/01Notingem Forest vs Blekpul1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
05/01/2024 18:45
Domaćin izlazi iz krize i veliki je favorit u duelu sa Blekpulom u FA kupu. Meč na Siti Graundu u Notingemu igra se u nedelju u 15 časova.
Notingem Forest

Šumari su bili u velikoj krizi i na kraju je ceh platio trener Stiv Kuper. Uprava je odlučila da igra na sigurno i doveden je Nuno Espirito Santo, portugalski stručnjak koji je pravio velike stvari sa Vulverhemptonom, koga je odveo u Evropu, ali se kasnije nije najbolje snašao u Totenhemu. Izgleda da mu odgovaraju timovi koji nemaju najviše ambicije, pa je sa Notingemom već počeo da pobešuje. Na debiju nije imao sreće, sa igračem manje Forest je na kraju izgubio od Bornmuta, ali je onda slavio protiv Njukasla u gostima i Mančester Junajteda na svom Siti Graundu. Prava je šteta što se prvenstvo prekinulo zbog FA kupa jer nam se čini da su Šumari u velikom naletu. S obzirom da ne bi smeli da strahuju za iopstanak ako budu ovako igrali, eto šanse da nešto više urade u FA kupu.

Blekpul

Narandžasti igraju dosta dobro ove sezone u Čempionšipu i posle 26 odigranih utakmica nalaze se na 8. mestu. Istina imaju utakmicu ili dve više od timova oko njih, ali svakako da su jedan od kandidata za plasman u plej-of. Ostalo je još dosta da se igra, punih 20 utakmica, a Blekpul je u prošlom kolu pobedio Linkoln na svom terenu i na taj način prekinuo započeti niz neuspeha kojih je ima dva vezana. Za razliku od svog rivala Blekpul je već morao da eliminiše jednog protivnika u FA kupu. Blekpul je na svom terenu bio ubedljiv protiv ekipe Forest Grina, slavio je sa 3:0 i sigurno da se neće predati ni u Notingemu. Narandžasti igraju slab na strani u poslednja dva meseca. Na pet odigranih utakmica u gostima u novembru i decembru pobedili su samo Portsmut, a izgubili četiri puta.

Predlog

Zanimljiv je podatak da su se ove dve ekipe sastale u FA kupu i prošle godine baš u ovo vreme. Bilo je to 23. januara 2023. godine a tada je Blekpul bio domaćin i slavio sa 4:1. Zanimljivo je da su svi mečevi između ova dva tima, a igrani su uglavnom u Čempionšipu, završavali uglavnom sa dosta golova. Rekord se dogodio 2015. godine kada je u Blekpulu bilo 4:4. Sada je Notingem kvalitetniji tim i očekujemo njegovu pobedu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.