Ponedeljak, 08/01 - Fudbal, Izrael, Ligat ha'AL
08/01Maccabi Petah Tikva vs Hapoel HaifaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
07/01/2024 15:35
Mnogo utakmica odigrano je u Izraelu u prethodnih mesec dana. Stiglo se do 15. kola u kome Makabi iz Petah Tikve dočekuje Hapoel iz Haife. Meč je na programu u ponedeljak u 18 časova.
Makabi Petah Tikva

Domaći tim je u dve prethodne utakmice gostovao i izgubio. Bile su to goleade u duelima sa dve ekipe iz Jerusalima, Beitarom i Hapoelom. Od prvih je poražen sa 3:2 a od drugih sa 3:1.  No, loši rezultati na strani nisu nikakvo iznenađenje za tim iz Petah Tikve i oni su pet poslednjih mečeva van svog stadiona izgubili. Poslednji put kada su osvojili bod bilo je to u meču sa Ašdodom još 23. septembra, dakle pre prekida prvenstva zbog situacije u Pojasu Gaze. Kao domaćini su mnogo ubedljiviji, u poslednjih šest utakmica imaju 4 pobede i dva poraza, i to od vodećeg Makabija iz Tel Aviva i odličnog Hapoela Ber Ševe.

Hapoel Haifa

Hapoel je već duži niz sezona u velikoj senci drugog tima iz ovog lučkog grada, ekipe Makabija koji je dominantan u Izraelu već nekoliko godina. Sva je prilika da trofej ove sezone napušta Haifu, ali od Hapoela se nije ni očekivala bitka za naslov. Ipak, moramo priznati je da je trenutno 4. mesto odličan plasman za Hapoel iz Haife i ako ga budu zadržali do kraja sezone biće to njihov najbolji učinka u poslednjoj deceniji. Prvi zadatak je da ostanu među prvih šest timova do kraja regularnog dela prvenstva, dakle posle 26. kola, a posle šta bude biće. Posle dva uzastopna poraza na kraju 2023. godine Hapoel je Novu 2024. otvorio pobedom nad Beitarom od 3:2. Zanimljiov je da se radi o timu koji sjajno igra na strani, pa su samo na poslednja dav gostovanja uzeli ukupno bod, dok su pre toga imali niz od šest uzastopnih trijumfa

Predlog

Baš taj podatak da Hapoel iz Haife igra bolje kao gost mogao bi da opredeli ishod ovog meča. Međutim i tim iz Petah Tikve ima svoje planove i mora maksimalno da koristi utakmice kada je domaćin pošto sa strane teško da će nešto doneti. Mi za duel ova dva tima predlažemo golove, pošto je i prvi, igran u Haifi u semptembru, završen rezultatom 2:2. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.