Ponedeljak, 22/01 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
22/01Roda JC vs Eindhoven1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
10/01/2024 20:33
Sa holandskim drugoligašima nismo se družili dvadeset dana. Erstedivizija se nastavlja mečevima 21. kola. U Kerkradeu Roda dočekuje Ajndhoven u petak od 20 časova.
Roda

Posle 20 odigranih kola Roda se nalazi na drugoj poziciji i od vodećeg Viljema II ima šest bodova manje. No, tim iz Tilburga i nije glavna meta za Rodu s obzirom da u Erediviziju direktno idu dve prvoplasirane ekipe, pa bi i drugo mesto bilo pun pogodak za tim iz Kerkradea. U poslednjoj utakmici u 2023. godini Roda je odigrala spektakl protiv Heraklesa koji je završen rezultatom 3:3. Pre toga su imali dva vezana trijumfa, dok su poslednji put teren pognute glave napustili 1. decembra kada su neočekivano pali u Dordrehtu. Na svom terenu u Kerkradeu Roma je za malo pa perfektna na deset utakmica imaju 8 pobeda, jedan remi i samo jedan poraz. Taj neuspeh je doživljen baš protiv Viljema, lidera šampionata.

Ajndhoven

Gosti su večito u senci mnogo poznatijeg PSV u svom gradu, ali je to tako i neće se sigurno menjati ni u budućnosti. Ipak, uspevao je Ajndhoven da bude prvoligaš uporedo sa Filipsovcima, ali su se stalno seljakali iz Eredivizije u Erstediviziju i obrnutno. Sada su drugoligaši, već drugu sezonu uzastopno i sva je prilika da će i naredne sezone igrati u ovom društvu. Njihov plasman posle 20 kola daleko je od zadovoljavajućeg, nalaze se tek na 10. mestu sa 30 ali im nadu daje mala bodovna razlika u odnosu na timove koji su u zoni doigravanja. Tako je osmoplasirani Kambur udaljen samo jedan bod, pa bi realno bilo da Ajndhoven završi u plej-ofu ali treba reći da je on jako komplikovan u Holandiji i dosta pobeda reba da bi se, kao treći tim, plasirali u elitu.

Predlog

Bez obzira na trenutni plasman smatramo da Roda i Ajndhoven spadaju u  bolje timove u holandskoj drugoj ligi. Prvi deo sezone mnogo je bolje odigrala Roda, a njihov međusobni meč u Ajndhovenu okončan je remijem 1:1. Naš predlog za ovaj meč u Kerkradeu je jedinica, a za pobedu Rode dobija se koeficijent 1.64 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.