Subota, 13/01 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
13/01Čelsi vs FulamUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
11/01/2024 15:16
Timovi u meč ulaze polse poraza u prvim utakmicama polufinala EFL kupa. Početak derbija zapadnog Londona zakazan je za subotu u 13.30.
Čelsi

Za Plavce su možda fudbaleri Vest Hema najmrskiji rivali, ali je derbi ovog dela Londona svakako duel sa ekipom Fulama. U zapadnom delu prestonice obitavaju još i Brentford i Kvins Park Rendžers, ali su Kolibari poslednjih sezona najozbiljniji rival. Čelsi je neočekivano poražen u još jednom prestoničkom okršaju i to od drugoligaša Midlzboroa u polufinalu EFL kupa. Boro je slavio u utorak minimalnim rezultatom ali će Čelsi imati priliku da tu prednost nadoknadi u revanšu na svom terenu. Osvajanje Liga kupa moglo bi da bude prioritet u ovoj sezoni za Plavce koji su dosta zaostali u prvenstvu. Trenutno je Čelsi tek na 10. mestu na tabeli a prethodni prvenstveni meč odigrali su poslednjeg dana 2023. godine kada su slavili kod Lutona 3:2.

Fulam

Odigrali su Kolibari odličnih 45 minuta protiv Liverpula u Liga kupu i imali prednost od jednog gola. Nisu izdržali u nastavku i Redsi su slavili sa 2:1. Ostaje nada da se nešto može uraditi na Krejven Kotidžu u revanš meču koji je zakazan za 24. januar. Što se tiče ostalih takmičenja, u FA kupu su nekako prošli dalje pobedivši Roteram Junajted na svom terenu prošlog vikenda sa 1:0, a u Premijer ligi se trenutno nalaze tek na 13. mestu ali sa solidno bodovnom prednošću u odnosu na timove iz zone ispadanja. Fulam nije pobedio na poslednjih devet prvenstvenih mečeva na strani, a izgubio je prethodna četiri. Možda je teško očekivati da taj niz prekinu bapš na Stamford Bridžu, ali u duelu ova dva rivala forma, kvalitet ili nešto treće ne donosi prevagu.

Predlog

U prvom delu sezone Čelsi je dosta lako slavio sa 2:0 na Krejven Kotidžu. Međutim, u prethodnoj sezoni Fulam je uzeo četiri boda u dva prvenstvena meča. okršaj na Stamford Bridžu je završen bez pogodaka, a nekako nam se čini da bi i sada moglo biti malo golova. Ulog je uvek veliki i igraće se dosta tvrdo i oprezno. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.