Nedelja, 14/01 - Fudbal, Italija, Serija A
14/01Kaljari vs BolonjaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
13/01/2024 11:51
Izuzetno zanimljiv okršaj čeka nas na Sardiniji. Odlična Bolonja gostuje Kaljariju u nedelju u 15 časova.
Kaljari

Tim sa Sardnije vratio se u elitu posle samo jedne sezone u Seriji B i to je za navijače kluba sa juga najbitnije. Sada je prvi cilj osigurati opstanak i ponovo, kao i ranije, postati stabilan član Serije A. Za sada su daleko od sigurne luke, pred ovo kolo nalazili us e tik iznad zone ispadanja i trebače još mnogo muka i još mnogo bodova da se uđe u miran finiš sezone. Kaljari je osvojio 15 bodova iz 19 utakmica. više od mesec dana nisu pobedili, tačnije u pet poslednjih kola, a u međuvremenu su ispali i iz Kupa Italije porazom od Milana. Ipak, u poslednje vreme su jako dobri na svom terenu, bez poraza su veća na pet utakmica, pobedili su Đenovu, Frozinone i Sasuolo, a remizirali sa Moncom i Empolijem. I na letimičan pogled vidi se da to nisu timovi iz vrha talijanskog fudbala, pa se može reći da je Kaljari maksimalno iskoristio dobar raspored na svom Unipol domu.

Bolonja

Bolonjezi su hit prvenstva, još uvek to važi mada više nisu u zoni plamana u Ligu šampiona. Tim sa Renato Dalare bio je u jednom momentu na četvrtom mestu ali je pred ovo kolo pao na petu poziciju zbog toga što je u dva poslednja kola osvojio samo jedan bod. Prvo su, dosta neočekivano ubedljivo, poraženi na gostovanju u Udinama sa 3:0, da bi onda na jedvite jade uspeli da osvoje bod protiv Đenove na svom terenu. Na sve se nadovezao i poraz u kupu od Fiorentine i za samo desetak dana Bolonja je umnogome pokvarila utisak iz jesenjeg dela sezone. Ništa još nije izgubljeno, dve, tri pobede vratile bi ih u sam vrh tabele, samo je pitanje da li se tim Tijaga Mote koji, realno, nije tog kvaliteta kao Inter, Juventus, Milan i ostali, može izdržati napornu trku.

Predlog

Ranije, kada je Kaljri bio stalni član elite, odlazak na Sardiniju nije prijao ni najjačim timovima sa poluostrva. Bio je to jedan od najvrelijih terena, ali se pre dve sezone sve promeilo i Kaljari je ispao u drugu ligu. Uz mnogo sreće u framatičnom baražu, vratili su se u Seriju A i sada svim silama pokušavaju da se tu i uktove. U prvom delu sezone su izgubili u Bolonji sa 2:1, a naš predlog za ovaj duel je takođe igra gol-gol. Za GG kvota je 2.06 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.