Nedelja, 14/01 - Fudbal, Francuska, Liga 1
14/01Avr vs Lion1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
13/01/2024 12:13
Na početku drugog dela sezone u Normandiji gostuje Lion. Meč u Avru igra se u nedelju u terminu od 17.05.
Avr

Mnogo vremena je prošlo od kada Avr nije igrao u Ligi 1. Poslednji put se to desilo još pre 13 godina i ovaj tim iz Gornje Normandije je tavorio među drugoligašnima. Prošlog proleća se vratio u elitu i sada ima samo jedan cilj, da tu i ostane. Neće to biti laka borba mada posle polovine prvenstva mogu bii zadovoljni svojim učinkom. Avr ima 19 osvojenih bodova i nalazi se na deobi 10. mesta sa ekipom Remsa. Bilo je i dobrih i manje dobrih stvari tokom jeseni, a sve ono dobro ukrasili su i prolaskom u dalje takmičenje u Kupu Francuske, pobedom na Kaenom, u prvoj zvaničnoj utakmici u 2024. godini. U prvom delu sezone Avr je na domaćem terenu ostvario po tri pobede i poraza uz dva nerešena rezultata. Osvojili su 11 od svojih 19 bodova, što znači da su sa strane doneli solidnih osam.

Lion

Baš traumatična jesen je iza lionskih Lavova. Neverovatno je da je slavni francuski klub, višestruki šampion ove zemlje, prveo jedan dobar deo polusezone na poslednjem mestu na tabeli. Ipak, jesen su završili van zone ispadanja, na 15. mestu, što znači da su odmah iznad crte. Ne priliči jednom Lionu da bude u tom društvu uz svo poštovanje ostalih timova sa dna tabele. Uspon LIona krenuo je od polovine decembra, vezali su tri pobede na kraju polusezone, a tom nizu su dodali i pobedu u Kupu Francuske i sada u duel sa Avrom ulaze sa četiri vezana trijumfa. Na te četiri utakmice Lion nije primio nijedan gol, što je jako pohvalno za odbranu Lavova. U Ligi 1 su pobedili Tuluz i Nant na svom Žerlanu, dok su veliko iznenađenje napravili pobedom nad Monakom u Kneževini.

Predlog

Ne znamo da li je Lion održao formu sa kraja prve polusezone, ali verujemo da su prebrodili krizu u kojoj su bili. U normalnim okolnostima Lion je mnogo jači od Avra, a očekujemo da su se stvari u Ligi 1 vratile u normalnu. U prvom delu sezone meč na Žerlanu završen je bez pogodaka, bio je to, u tom trenutnu, veliki bod za Avr, a sada predlažemo dvojku jer verujemo u uspešno proleće ekipe Liona. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.