Ponedeljak, 15/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
15/01Kamerun vs Gvineja1X2tip: X
7 / 10 Ulog
14/01/2024 18:36
Lavovi žele da ponovo budu najbolji afrički tim. Iskustvo iz Katara je neprocenjivo. Prvi meč protiv Gvineje na programu je u ponedeljak u 18 časova.
Kamerun

Kamerunci su bili prva afrička reprezentacija koja se domogla četvrtfinala nekog Mundijala. Bilo je to još 1990. godine kada ih je Engleska sprečila da igraju u polufinalu. Svaki put kada su se našli na Svetskom prventvu ostali su upamćeni pa tako i na prethodnom u Kataru. Nisu prošli grupu zbog poraza od švajcarske u prvom meču, ali su remijem sa Srbijom od 3:3 i, posebno, pobedom nad Brazilom u poslednjem meču, prikupili simpatije svih gledalaca. Na kontinentalnom prvenstvu poslednji put su bili najbolji 2017. godine. To im je bila peta titula, mada su im se tada davale male šanse u Gabonu. Na prošlom, na kome su bili domaćini, završili su kao treći, što se smatralo neuspehom i smenjen je selektor Konseisao iz Portugalije. Tada je postavljen Rigober Song, koji je i sada na klupi. Od igrača ističu se Sngisa, Ekambi i Vensan Abubaar, a veliki hendikep biće povreda Brajana Embeuma.

Gvineja

Sigurno da su Gvinejci mala nepoznanica ali kada se zagrebe po površini vidi se o kako se kvalitetnom timu radi. Do sada nisu imali većih uspeha na Afričkom kupu nacija, najveći domet im je četvrtfinale, ali su jako blizu bili polufinala tri puta posle 2000. godine. Na Mundijalu nisu igrali nikad, ali veruju da mogu da se dokopaju narednog koji će zajedno organizovati SAD, Meksiko i Kanada. Najveći zalog za tako nešto je napadač Štutgarta i drugi strelac Bundeslige sa 17 golova Seru Girasi. Možda još poznatije ime je Nabi Keita, bivši igrač Lajpciga, a dosta se očekuje i od još dva napadača, Gilavogija i Kamana. Selektor je Kaba Dijavara, Gvinejac, što je takođe zanimljivo.

Predlog

U grupi su još aktuelni šampion Afrike Senegal i selekcija Gambije, što ovu grupu čini jednom od najjačih. Biće veoma važan ovaj duel na stratu, pogotovo jer su Senegalci prvi favoriti grupe. Ne verujemo da će bilo ko preterano rizikovati na stratu i predlažemo vam nerešen rezultat, čime bi, najverovatnije, bili zadovoljni i jedni i drugi. Za x se kladionici Primobet dobija koeficijent 3.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.