Ponedeljak, 15/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
15/01Senegal vs Gambija1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
14/01/2024 19:07
Lavovi Terange odbranu titule započinju utakmicom protiv Gambije na Afričkom kupu nacija. Meč se igra u ponedeljak u 15 časova.
Senegal

Aktuelni šampioni kontinenta stigli su u Obalu Slonovače sa samo jednom željom, da odbrane naslov. Senegal je već ozbiljna rerezentacija ne samo kada se radi o Afričkom kupu nacija. Na Mundijalu u Kataru su prošli u drugu rundu, bili su među 16 najboljih na svetu, ali dalje od toga nisu mogli jer su ih zaustavili Englezi. Ipak, pamte se dve pobede u grupi, protiv domaćina Katara i selekcije Ekvadora. Možda bi senegal otišao i dalje u nokaut fazi da na prvenstvo nije otišao bez dvog najboljeg igrača Sadija Manea koji se povredio, tada u dresu Bajerna. Sada je on, ali i Mendi i Dijalo, u Saudijskoj Arabiji, dok su u evropskim klubovima ostali, Kujate, Sar, Džekson, Nijakate i mnogi drugi.

Gambija

Sigurno je da je Gambija najveća nepoznanica u ovoj grupi, ali i selekcija kojoj se daju najmanje šanse da se nađe u drugoj fazi takmičenja na Afričkom kupu nacija. do prethodnog kontinentalnog šampionata nikad nisu učestvovali u završnici, ali sada imaju mladu i poletnu ekipu sa igračima koji su bili šampioni Afrike na takmičenju selekcija do 17 godina. Musa Barou je najpoznatije ime, oni koji prate italijansku Seriju A znaju ga kao opasnog napadača iz Bolonje i Atalante, ali se i on otisnuo  u Saudijsku Arabiju zaluđen mirisom novčanica. U Saudijskoj Arabiji je i Asan Sezej, a na evropskom kontinentu su najpoznatija dvojica Kolija, Omar iz Bešiktaša i Ebrima iz Jang Bojsa. Škorpioni će biti zadovoljni svakim bodom koji osvoje, ali se nemojte iznenaditi ako uzmu skalp i nekom od favorta.

Predlog

Senegalci su favoriti, ne samo u ovoj utakmici i ovoj grupi, već i generalno na šampionatu. Neće im boto lako da prođu u nokaut fazu jer su u grupi još odlični Kamerun i Gvineja. Zato meč sa Gambijom, najslabijom selekcijom u ovoj konkurenciji, moraju da dobiju. Verujemo da će Lavovi terange krenuti trijumfom i za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.