Utorak, 16/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
16/01Tunis vs Namibija1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
15/01/2024 18:10
U prvom kolu E grupe na Afričkom kupu nacija sastaju se Tunis i Namibija. Utakmica se igra u utorak u 18. časova
Tunis

Orlovi Kartagine uvek imaju najveće ambicije na kontinentalnom šampionatu, ali nam se čini da ovog puta ne spadaju u glavne favorite. Pamti se to da je Tunis prva afrička selekcija koja je zabeležila pobedu na Mundijalu, a to se dogodilo još 1978. godine u Argentini kada su savladali Meksiko. Bili su sjajni i na prethodnom Svetskom prvenstvu u Kataru a njihov trijumf nad Francuskom spada u najveće pobede u istoriji. Ipak, čak ni ta pobeda, uz remi sa Danskom, nije im pomogla da odu dalje jer su izgubili ključni meč protiv Australije.Vahbi Kazri ne igra više za Tunis, ali su tu Ben Sliman, Eljes Skiri i Jusef Emsakni. Selektor je ostao Žalel Kadri.

Namibija

Mnogo veća nepoznanica za pratioce afričkog fudbala je selekcija Namibije. Bukvalno nema nijednog poznatog imena među igračima, ali je zato ime selektora Kolina Bendžamina poznato boljim pratiocima fudbala. Dok je bio igrač nastupao je u Bundesligi, igrao za Hamburger i Minhen 1860 i bio sasvim solidan defanzivac. Imaće ovo je Namibiji četvrto učeđće na završnoj smotri Aričkog kupa nacija, ali u dosadašnjih devet utakmica još uvek nisu zabeležili pobedu. Na prethondom, odigranom 2019. godine u Kamerunu upisali su sva tri poraza. Zanimljiv je podatak da dvojica reprezentativaca igraju u Regionu i članovi su Lirije iz Prizrena.

Predlog

Pobeda Tunisa ne bi smela da dođe u pitanje, pogotovojer su u grupi još Južna Afrika i mali, mnogo kvalitetnije selekcije od namibije. Namibijci bi mogli nekom da otkinu bod, i to bi na kraju moglo i da odluči poredak u grupi. S obzirom da je prvo kolo Tunis mora igrati maksimalno oprezno i doći do trijumfa. Za pobedu Tunisa kvota je 1.40 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.