Sreda, 17/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
17/01Liban vs KinaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
15/01/2024 19:22
U drugom kolu grupne faze na Azijskom kkupu nacija sastaju se dve selekcije koje vode selektori sa ovih prostora. Meč Libana i Kine igra se u sredu od 12.30.
Liban

Očekivano selekcija Libana je poražena od domaćina Katara u prvom kolu, mada su mogli da izbore bolji rezultat od konačnih 3:0 za Katarane. Treći gol, reprezentacija koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Miodrag radulović, primila je u šestom minutu sudijske nadoknade. Možda bi i ugrozili domaćina da nisu poklekli prvi put u poslednjem minutu prvog poluvremena. Šta je tu je, niko u Libanu se i ne nada prolasku u nokaut fazu, ali bi svaki osvojeni bod bio uspeh. Radunović je vodio ovu selekciju na ovom takmičenju 2019. godine, što im je bilo drugo učešće nakon 2000. kada su igrali kao domaćini. Između dva boravka u zemlji Kedra Radulović je predvodio i selekciju Crne Gore.

Kina

dok je Crnogorac na klupi Libana, na klupi Kine je Srbin. Bivši trener Crvene zvzede i sin pokojnog novinara Bobija Jankovića, Aleksandar Janković, do sada je najveći trag ostavio u belgijskom fudbalu. Selekciju najmnogoljudnije zemlje je preuzeo početkom prošle godine. Prvi rezultati nisu bili sjajni pa se pominjala i njegova smena, ali je ostao do kontinentalnog prvenstva. Kina je trebalo da bude domaćin ovog takmičenja, ali je obo dodeljeno Kataru zbog strogih mera zaštite u Kini povodom korona virusa. U prvom kolu je Kina odigrala nerešeno bez golova sa Tadžikistanom, što je dobar rezultat i pobeda nad Libanom bi ih najverovatnije odvela u nokaut fazu. Treba reći da je Kini poništen čist gol u duelu sa tadžikistanom, što bi oglo skupo da ih košta ako ne slave protiv Libana, s obzirom da je Katar prvi favorit grupe.

Predlog

Kina je bliža pobedi ali ne sme se nikako potceniti Liban koji igra sa velikim elanom. Prethodni duel ova dva tima odigran je još 2009. godine u kvalifikacijama za Azijski kup nacija i tada je Kina slavila sa 1:0. I ostala dva međusobna okršaja bila su u intervalu 0-2 gola, pa verujemo da će i ovaj. za igru 0-2 gola kvota je 1.50 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.