Sreda, 17/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
17/01Maroko vs TanzanijaPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
15/01/2024 19:44
S nestrpljenjem se očekuje start četvrtoplasirane selekcije sa Mundijala u Kataru. Maroko prvi duel ima sa Tanzanijom u sredu od 18 časova.
Maroko

Godina 2022. ostaće zlatnim slovima upisana ne samo u anale marokanskog fudbala već i kompletnog afričkog. Prva selekcija sa \'\'crnog\'\' kontinenta koja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva bila je ekipa Maroka. Imala je tu šansu gana 2010. godina, ali su je sprečili penali. Maroko je poražen od Francuske u polufinalu i Hrvatske u bici za treće mesto, ali niko ne mođe da im oduzme eliminaciju Španije i Portugalije, kao ni sedam bodova u duelima sa Hrvatskom, Belgijom i kanadom u grupi. Lavovi sa Atlasa imaju samo jednu titulu afričkog prvaka, još daleke 1976. su bili najbolji, a sada žele da iskoriste sjajnu ekipu i iskustvo iz Katara da se u Obali Slonovače popnu na vrh Afrike. Pomenimo samo golmana Bona, Mazrauia, Zijeha, Amrabata, Hakimija i En Nesirija, pa vam je jasno s kakvim timom raspolaže Valid Regragi.

Tanzanija

Selekcija Tanzanije će pokušati da bude bolja od Konga i Zambije, ali je jasno da su oni najslabiji u ovakvoj konkurenciji u grupi F. Taifa Zvezdama je ovo tek treći nastup na najvećoj smotri afričkog fudbala, a na šest dosadašnjih odigranih utakmica na završnim turnirima samo su jednom uspeli da osvoje bod, dok su poraženi čak pet puta. Učestvovali su na prethodnom Afričkom kupu nacija, a sada ih predvodi Marokanac Adel Amruš.Ubedljivo najpoznatiji reprezentativan ove selekcije je sadašnji napadač PAOK-a Mbvana Samata, koji je bio dosta zapažen u Genku i Fenerbahčeu, a trenutno je pod ugovorom sa Aston Vilom. On je dao već 22 gola za ovu selekciju na 75 odigranih utakmica.

Predlog

Ne bi smelo ni da se postavlja pitanje oko ishoda ovog meča. Razlika u kvalitetu je ogromna, što se potvrdilo i u međusobnom duelu u kvalifikacijama za naredni Mundijal odigranom u Dar El Salemu koji je Maroko dobio kao gost sa 2:0. Taj meč odigran je pre manje od dva meseca i ne verujemo da se odnos snaga mogao promeniti. Naš predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.95 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.