Četvrtak, 18/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
18/01Palestina vs UAE1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
17/01/2024 10:47
U drugom kolu grupe C na Azijskom kupu sastaju se Palestina i Ujedinjeni Arapski Emirati. Meč u Kataru igra se u četvrtak u 18.30.
Palestina

Osim velike motivacije da svom narodu donesu radost u ovim najtežim danima, ne vidimo neku drugu kvalitativnu prednost selekcije Palestine u odnosu na rivale na Azijskom kupu. Ovo je treći puta da Palestina igra na kontinentalnom šampionatu, sve do 2015. godine nisu igrali a ovo im je već treće uzastopno učešće. Pripreme su poretekle u senci tragilnih događaja u Gazi i jasno je da je fudbal, bar u ovom trenutku, potpuno na margini. U prvom kolu su očekivano poraženi od Irana, jednog od najvećih favorita, a konačni rezultat 4:1 za Iran apsolutno je realan prikaz onoga što se videlo na terenu. Treba reći da u palestinskoj selekciji ima dosta fuudbalera koji ihraju širom Evrope i to jeste njihova snaga.

UAE

Tim Emirata je u prvom kolu grupe zbeležio trijumf protiv selekcije Hong Konga i najavio plasman u drugu fazu takmičenja. Već bi pobeda nad Palestinom rešila sve dileme i onda bi meč poslednjeg kola u grupi protiv Irana odlučio o pobedniku grupe. Selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata je poznati Portugalac Paulo Bento. Ovaj stručnjak je na Mundijalu u kataru vodio selekciju Južne Koreje i uspeo da prođe grupu ostavivši iza ove azijske selekcije Ganu i Urugvaj. Emirati imaju velike ambicije, žele da odu korak dalje nego na prošlom Azijskom kupu, a tada su, da podsetimo, igrali u polufinalu. Na tom takmičenju su bili domaćini a eliminisao ih je kasniji pobednik Katar, videćemo da li sada može da se dogodi obrnuta situacija.

Predlog

Ujedinjeni Arapski Emirati su favoriti u ovom meču i pored činjenice da ih nismo gledali na prethondom Mundijalu. Spadaju u jedne od kvalitetnijih selekcija u Aziji i uz Japan, Iran, Katar, Južnu Koreju, Australiju i ostale spadaju u krug favorita na najviši plasman. Zato očekujemo da slave u meču sa Palestinom a za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.