Četvrtak, 18/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
18/01Obala Slonovače vs NigerijaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
17/01/2024 11:04
Domaćin Afričkog kupa nacija igra meč koji mu već dsada može doneti prolaz u narednu fazu. Utakmica Obala Slonovače - Nigerija igra se u četvrtak u 18 časova.
Obala Slonovače

Pre petnaestak godina selekcija Obale Slonavače važila je za jednu od kvalitetnijih, ne samo na \'\'crnom\'\' kontinentu, već i u svetskim razmerama. Igrali su na dva vezana Mundijala, prvo u Nemačkoj 2006. a zatim i 2010. u Južnoj Africi. Nisu prolazili grupu ali isključivo zbog teških rivala koje su imali. Mnogo je veće iznenađenje što nisu uspevali da osvoje Afrički kup nacija, i što su tih godina gubili od znatno slabijih selekcija. Selektori su obično bili Francuzi, a i sada je na klupi Francuz, Žan Luj Gase. Igrački kadar je odličan, ofaznzivno su veoma potentni, pa su u špicu Nikolas Pepe, Sebastijan Ale, Žeremi Boga, ali su jaki i u ostalim linijama, tu su Fofana, Kesi, Sangare. U prvom kolu Slonovi su pobedili Gvineju Bisao sa 2:0 golovima Fofane i fudbalera Crvene zvezde Krasoa.

Nigerija

Super Orlovi su takođe bili afrička uzdanica, ne samo na Mundijalima, već i na Olimpijadama, a jednu su i osvojili. U Abidžan su stigli sa željom da odu do kraja, a imaju čemu da se nadaju znajući da je u timu jedan Viktor Osimen, sjajni napadač Napolija, ali i Ivobi, Iheanačo, Čukvueze, a veliki hendikep mogao bi biti izostanak fudbalera Bajera iz Leverkuzena, Viktora Bonifejsa, koji je stigao u Nemčku iz belgijskog Rojal Uniona, a povredio se pred ovaj šampionat. Videlo se i u prvom meču da bi Nigerija mogla da ima problema da prođe grupu. Remizirali su na startu protiv Ekvatorijalne Gvineje, pa bi poraz protiv Obale Slonovače mogao da ih dovede u tešku situaciju.

Predlog

Po kvalitetu se ove dve selekcije nerazlikuju baš mnogo ali je oBala Slonovače domaćin i to može dosta da znači u Africi. S druge strane Slonovima ni bod ne bi bio loš, dok Nigerija sa jednim bodom nije mnogo uradila. Naš predlog za ovaj duel je igra gol-gol, a za Gg koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.