Petak, 19/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
19/01Irak vs JapanUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
17/01/2024 16:32
Posle pobeda u prvom kolu Iračani i Japanci imaju priliku da izbore drugu fazu posle ovog meča. Utakmica se igra u petak od 12.30
Irak

Nije Irak nikako za potcenjivanje i očekuje se da prođe u narednu fazu. U prvoj utakmici su slavili bez većih problema protiv Indonezije sa 3:1 golovima Alija, Huseina i Rašida. Ova selekcija jedno vreme nije nastupala na Azijskom kupu zbog rata u zalivu, ali je 2007. godine uspela i da ga osvoji. Sada Lavovi Mesopotamije nisu u užem krugu favorita ali bi svakog mogli da dobiju. Selektor je Španac Hezus Kasas, a mladi Zidan Ikbala, fudbaler Utrehta, najveća je zvezda. Ovaj momak je pod ugovorom sa Mančester Junajtedom i videćemo da li će se kroz holandsku Erediviziju dočepati Premijer lige. Dvojica strelaca iz prvog meča protiv Indonezije isto igraju u Evropi, Rašid je u Portugaliji a Ali u Holandiji. Ima ih i širok Skandinavije, pa se radi o timu sa solidnim iskustvom.

Japan

Od Samuraja se uvek na kontinentalnom prvenstvu očekuje titula. Čini nam se nikad nisu imali jaču reprezentaciju nego sada, a na Azijski kup su stigli sa deset uzastopnih pobeda. Još uvek se pamte njihova izdanja sa Mundijala u Kataru, pobede nad Nemačkom i Španijom i prolaz u nokaut fazu, a zatim ispadanje od Hrvatske posle penala. Bili su jako blizu četvrtfinala, što bi bio najveći uspeh neke azijske selekcije nakon plasmana Južne Koreje u polufinale 2002. godine. Gro reprezentativaca igra u nemačkoj Bundesligi, ali ih ima mnogo i na Ostrvu, pa sada japanci imaju ono neophodno iskustvo igranja takmičarskih mečva, a o zalaganju ne treba trošiti reči. U prvom kolu su pobedili selekciju Vijetnama sa 4:2 i pokazali jedan novi kvalitet ove selekcije, a to je ofanzivna igra i efikasnost. To je zasluga selektora Hadžimea Morijasua, ali ponavljamo, lako mu je kada ima u timu Minamina, Enda, Ita, Doana, Uedu i ostale.

Predlog

Gledajući samo kvalitet timova jasno je da su Japanci apsolutni favoriti. Međutim retko koja selekcija igra tako disciplinovano kao Irak, odnosno oni su tim koji, kad želi, ume da zatvori sve prilaze svom golu. U ovom meču bi remi odgovarao i jednima i drugima, pošto već imaju po 3 boda, pa ne očekujemo neku posebno interesantnu utakmicu jer će Irak i Japan malo čuvati adute za narednu fazu. Zato je naš predlog mali broj golova, a za 0-2 gola kvota je izvanredna i iznosi 2.50 u kladionici SuperBet i trebalo bi probati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.