Petak, 19/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
19/01Zelenortska Ostrva vs MozambikDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
17/01/2024 17:37
U drugom kolu Afričkog kupa nacija sastaju se dve ekipe koje su naravile male senzacije u prvom kolu. Zelenortska Ostrva i Mozambik igraju u petak od 15 časova.
Zelenortska Ostrva

Bivši napadač Partizana Rikardo Gomeš bio je udarna igra ove selekcije duži niz godina, ali se on oprostio od reprezentacije. Izgleda da je ostavio dobre naslednike jer su fudbaleri Zelenortskih Ostrva uspeli u prvom kolu da pobede favorizovanu Ganu sa 2:1. Ova nekadašnja portugalska kolonija dugo nije uspevala da izbori nastup na završnom turniru, ali već na svom prvom nastupu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale 2013. godine. Što se sadašnjih \'\'zvezda\'\' tima tiče, tu je igrač italijanske Salernitane Žovane Kabral, ali i igrač Rajo Valjekana bebe, koji je jedno vreme proveo u Mančester Junjatedu. U Turskoj igraju Rodrigez i Mendeš, a još jedan bivši Partizanovac Patrik Andrade je opet u Azerbejdžanu.

Mozambik

Ako su Zelenorčanima davane male šanse protiv gane, još manje su prognozirane Mozambiku u duelu sa Egiptom. Na kraju su mambe uspele da otkinu bod Salaha i drugovima i u duel sa Zelenortskim Ostrvima računaju na pobedu koja bi ih odvela u drugu fazu, što bi bio fantastičan uspeh za ovu selekciju. Punih 14 godina nije bilo Mozambika na završnom turniru Afričkog kupa nacija, a naravno da nikad nisu učestvovali na Mundijalu. U Angoli 2010. su završili sa jednim osvojenim bodom u grupi, a već posle prvog kola su izjednačili taj rezultat u Obali Slonovače. Nemaju selektora stranca, što je pohvalno, i na klupi je domaći stručnjak Čikinjo Konde. Glavna uzdanica je Atletikov defanzivac Reinildo Mandava koji igra u paru sa Mekserom, fudbalerom iz tursek Superlige.Katamo iz lisabonskog Sportinga je najopasniji napadač, ali su strelci protiv Faraona bili Viti iz portugalskog Nacionala i napadač finske Honke Klesio Bauke.

Predlog

Posle prvog kola ova utakmica ima još veći značaj. Smatralo se da će se ove dve selekcije, u konkurenciji Egipta i Gane, boriti za treće mesto, a sada pobednik već overava drugu fazu. Biće ovo tvrd duel, poslednji put su se sastali pre više od tri godine i slavili su Zelenorćani sa 1:0. Čini nam se da su i sada oni ozbiljniji tim i predlažemo pobedu Zelenortskih Ostrva sa kvotom 2.28 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.