Subota, 20/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
20/01Alžir vs Burkina FasoUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
18/01/2024 17:37
Posle kiksa u prvom kolu Alžirci moraju da pobede tvrde fudbalere Burkine Faso. Meč je na programu u subotu u 15 časova.
Alžir

Nije ovo onaj Alžir od pre 40 godina kada je sve zaprepastio na Mundijalu u Španiji kada su pobedili jednu Nemačku, kasnijeg prvaka sveta. Imali su i kasnije velikih uspeha, igrali nokaut fazu Mundijala u Brazilu ali i osvojili Afrički kup nacija 2019. godine. U Obalu Slonovače stigli su sa velikim ambicijama uzdajući se u kvalitete Rijada Mareza, Ismaela Benasera, Ramija Bensebainija i ostale, ali ih je već na startu saplela Angola. Na kraju Pustinjske Lisice oraju da budu zadovoljne bodom i pored toga što su vodili do dvadeseak minuta pre kraja. Imali su dominaciju u finišu meča, čak i jedan slobodan udarac sa idelane pozicije u sudijskoj nadoknadi ali je rezultat ostao 1:1.

Burkina Faso

Za razliku od Alžira Burkina Faso može biti u potpunosti zadovoljna startom prvensva. Nekadašnja Gornja Volta bila je bolja od selekcije Mauritanije, a jedini gol postigao je fudbaler Aston VileBertran traore i to sa bele tačke u 96. minutu. Velika tri boda omogućuju im nešto rasterećeniju igru protiv Alžiraca koje su poslednji put pobedili u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, ali su na njega ipak otišle Pustinjske Lisice. Na dva poslednja učešća na završnim turnirima kontinentalnih prvenstava igrali su u polufinalima, jednom su bili treći, to je bilo 2017. godine, a 2022. su završili kao četvrti. Između ta dva prvenstva jedno su propustitli. Pored Traorea, najveće zvezde tima, tu su Tapsoba iz Leverkuzena, Uatara iz Bormuta, a deo reprezentacije je i štoper Zvezde Điga.

Predlog

Uopšte Burkina Faso nije naivna selekcija i neće biti lako Alžircima da pobede, ako uopšte i stignu do tri boda. Očekujemo tvrd meč, možda će tim Burkine Faso igrati malo opreznije pa ne očekujemo goleadu. Za to se odlučujemo na igru na mali broj golova,  a za 0-2 gola koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.