Nedelja, 21/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
21/01Oman vs Tajland1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
19/01/2024 18:15
Dok je Tajland startovao pobedom protiv Kirgistana na Azijskom kupu, selekcija Omana je nesrećno poražena od Saudijske Arabije. Utakmica između ove dve ekipe igra se u nedelju u 15.30.
Oman

Sigurno su fudbaleri Omana najmalerozniji tim posle utakmica prvog kola na Azijskom kupu nacija. Protiv favorizovane Saudijske Arabije, selekcije koja je pobedila Argentinu na prošlom Mundijalu, vodili su do 72. minuta utakmice, a bez jednog boda ostali su golom u 96. minutu. Taj pogodak je izazvao dosta kontroverze, prvo je poništen, pa priznat posle gledanja VAR-a, mada je sudija prvo dobio informaciju da je ofsajd. Na prošlom Azijskom kupu Oman je prošao u drugu fazu i veruje se da mogu i sada, pogotovo jer na klupi imaju preiskusnog Branka Ivankovića, selektora koji je u Aziji proveo najveći deo karijere, a sa Iranom igrao i na Mundijalu u Nemčkoj.

Tajland

Možda će pobeda Tajlanđana protiv Kirgistana u prvom kolu značiti i prolaz ove selekcije u narednu fazu takmičenja na Azijskom kupu, ali bi bilo dobro da ostanu neporaženi protiv Omana jer je teško \'\'vaditi\'\' se u trećem kolu protiv Saudijaca. Tajland je pobedio sa 2:0, a oba puta je strelac bio napadač Burinama Žaidad. Pored njega najbitiniji igrač ove selekcije je kapiten Teraton Bunmatan, a u timu je i jedan igrač danskog Odenzea, radi se oNikolasu Mikelsonu, igraču kome je majka Tajlanđanka, pa je dobio pasoš ove zemlje. Na klupi je JapanacMasatada Iši, a 2019. godine je Tajland na Azijski kup odveo srpski trener Milovan rajevac, ali se rastao sa ovom selekcijom već posle prvog kola na takmilenju.

Predlog

Oman je pokazao zavidan kvalitet protiv Saudijske Arabije i ako bi ponovio takvu igru imao bi odlične šanse da savlada Tajlanđane. S druge strane selekcija sa Dalekog istoka može da igra i na jedan bod, pa je to njihova prednost. Smatramo da je Oman bolji u ovom trenutku, a i dobio je prethodna tri duel sa Tajlandom. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.