Ponedeljak, 22/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
22/01Mozambik vs Gana1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
21/01/2024 15:08
Poraženi iz ovog duela završava takmičenje, dok bi remi mogao da izbaci i jedne i druge. Meč poslednjeg kola
Mambe iz Mozambika su napravile senzaciju u prvom kolu kada su podelile bodove sa favorizovanim Egiptom. Međutim, u utakmici za koju su verovali da mogu da je dobiju, protiv selekcije Zelenortskih Ostrva, dođiveli su ubedljiv poraz i sada ih jedino trijumf protiv Gane vodi dalje pošto je teško očekivati da im jedan bod može biti dovoljan. Na kraju krajeva od ove selekcije se i nije očekivalo previše, sam dolazak u Obalu Slonovače je lep uspeh, s ozbzirom da su do sada ukupno uzeli jedan bod na prethodnih učešćima. I sada već imaju jedan, a pokušaće da dođu do još nekog protiv Ganjana. Svi znaju defanzivca madridskog Atletika Reinilda Mandavu, alli se u poslednje vreme isticao i napadač Sportinga iz Lisabona Geni Katamo. Treba reći da Mozambik nije imao ni sreće protiv Egipta pošto su Faraoni izjednačili na 2:2 u 96. minutu sa bele tačke.

Gana

Samo jedan bod um prva dva kola ispod je očekivanja za selekciju Gane. Crne zvezde su razočarale u premijernom meču sa Zelenortskim Ostrvima koji su izgubili sa 2:1. Već u drugoj utakmici bilo je mmnogo bolje, i rezultatski i po utisku, a igrali su nerešeno 2:2 sa selekcijom Egipta. Pred njima je odlučujući duel protiv selekcije MOzambuika. Možda bi pristali i pre takmičenja da o sudbini odlučuju protiv Mambi, ali kako su se protveli protiv Zelenortskih Ostvara, sigurno im nije prijatna činjenica da moraju da pobede jer sa jednim bodom nisu sigurni kao trećeplasirani. Hoće li uspeti da se izbore s pritiskom veliko je pitanje, pogotovo jer je Gana još 2010. godine bila na desetak sekundi od plasmana u polufinale Mundijala, ali su na neverovatan način, prvo promašenim penalom Ajua u sudijskoj nadoknadi, a onda i porazom na penale od Urugvaja, ostali bez završnice. I dalje su braća Aju u timu, a tu su i Mohamed Kudus, Injaki Vilijams i ostali, pa su Ganjani veliki favoriti u ovom meču.

Predlog

Crne zvezde iz Gane su igrale dosta dobro na Mundijalu u Kataru ali nisu uspele da se probiju u nokaut fazu u konkurenciji Urugvaja i Portugalije. Jedan dobar rezultat na kontinentalnom prvenstvu vratio bi nadu u fudbal, pogotovo jer na titulu čekaju više od 4 decenije, a prethodni Afrički kup nacija završili su već u grupnoj fazi. Naš predlog je pobeda Gane, a za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.