Utorak, 23/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
23/01Mauritanija vs AlžirPoluvreme/Krajtip: 2/2
7 / 10 Ulog
22/01/2024 13:07
Posle dva kola Alžirci i dalje srahuju za svoj plasman u nokaut fazu. Meč sa Mauritanijom moraju da dobiju. Utakmica se igra u utorak u 21 čas.
Mauritanija

Do pre pet godina selekcija Mauritanije nikad nije igrala na Afričkom kupu nacija, tačnije nije bila među ekipama koje su izborile plasman. Ovo im je već treće uzastopno učešće, ali do sada još nisu zabeležili pobedu, već su do takmičenja u Obali Slonovače imali samo dva remija. Ovde su dodali još dva poraz, od Burkine Faso i Angole, a poslednju priliku imaće protiv favorita grupe, selekcije Alžira. Teško je očekivati da Lavovi Činguetija, kako glasi njihov nadomak, mogu prvu pobedu ikada da ostvare protiv jedne od najboljih afričkih ekipa, pogotovo u trenutku kada je Alžircima trijumf neophodan za prolaz u osminu finala. Malo je poznatih fudbalera u ovoj selekciji a ubedljivo najzvučnije ime je Abubakar Kamara, bivši igrač Fulama, koji sada igra u Emiratima.

Alžir

Marez i društvo imaju obavezu da se nađu, ne samo u drugoj fazi, već i u završnici Afričkog kkupa nacija. Pustinjske Lisice su često ostavljale odličan utisak na Mundijalima, u Brazilu su 2014. uspeli da se plasiraju i u nokaut fazu, a deset godina kasnije još nemaju pobedu u grupi, s obzirom da su remizirali i sa Angolom i sa Burkinom Faso. Na startu su protiv Angole ispustili gol prednosti koji su rano stekli, dok su protiv Burkine Faso dva puta stizali prednost rivala, s tim da su izjednačili na 2:2 u 95. minutu. Ukoliko bi i treći put igrali nerešeno možda bi bili među najboljim trećeplasiranim timovima, ali to nije garancija, pa će protiv Mauritanije igrati na pobedu. Nisu otišli u Katar zbog gola primljenog od Kameruna u poslednjim sekundama i umalo je došlo do građanskog rata u Alžiru posle toga.

Predlog

Alžirci imaju Mareza, Bensebainija, Benasera, Auara i ostale, pa ne bi smeli da imaju mnogo problema protiv mauritanije, a i motiv je ogroman.Do sada se ove dbve selekcije igrale jedna protiv druge pet puta a samo je u poslednjem odmeravanju snaga Mauritanija uspela da ostane neporažena. Sada će pobediti Alžir, a naš predlog je prelaz 2/2 sa kvotom 2.00 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.